Diari Més

Gala Benèfica

Tarragona es fa blava per ajudar l'autisme

Divendres 24 de setembre se celebrarà la gala per recollir fons per al futur Casal de l'Autisme

Infants al Casal de l'Autisme que  es va fer aquest estiu a Tarragona.

Tarragona es fa blava per ajudar l'autismeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Todos En Azul (TEA) organitza aquest divendres 24 de setembre, a les 18.30 h. al Teatre Tarragona, la Gala Benèfica Viatgem amb l'autisme, per recaptar fons per a la creació del futur Casal de l'Autisme permanent de Tarragona. Es tracta del projecte més ambiciós de l'entitat, un centre pioner a l'estat adreçat a infants i joves, així com també a les seves famílies. Ho explica Juan José Caravaca, president de Todos en Azul: «Serà un centre polivalent i 100% adaptat a tota classe de discapacitats. Un lloc on els usuaris puguin disposar de zona d'oci, espais per fer tallers, aules multisensorials i també zones on els pares puguin participar en xerrades o ser atesos per especialistes que els puguin ajudar en els moments de crisi». Un centre, subratlla Caravaca, que estaria obert a tothom, des de nens petits fins a adults: «Volem que hi puguin venir també aquells adults que no tenen possibilitat d'anar enlloc més, perquè en fer-se grans ja no poden estar a l'escola especial i, per motius diversos, no poden assistir als tallers».

Des de l'associació s'ha fet un primer estudi de valoració del cost que suposaria la construcció i posada en marxa del centre, i que s'estima que estaria entre els 250.000 i els 300.000 euros. Quant a l'horitzó temporal del projecte, Caravaca admet que els és difícil posar una data, però subratlla que, «quan abans el tinguem, millor». El president de TEA, que també és pare d'un nen amb autisme sever, explica que es tracta d'una iniciativa pionera en tractar-se d'un centre obert a tothom i adaptat al 100%.

Aquest estiu l'associació Todos en Azul ja va dur a terme un primer tast d'aquesta manera de fer, organitzant un casal d'estiu per a infants amb autisme. L'èxit va ser rotund (més de 60 famílies inscrites es van quedar sense plaça) i ja tenen sol·licituds per repetir-ho l'any que ve.

Les entrades per a la Gala ja estan a la venda. Tenen un preu de 15 euros i 20 euros. Sense desvetllar el nom de la cinquantena d'artistes que hi actuaran, Juan José Caravaca avança que serà «un espectacle impressionant on passarà de tot», en el qual es combinarà la música amb el ball, la màgia o el circ.

Presentació de la Gala 'Viatgem amb l'Autisme'.

Tarragona es fa blava per ajudar l'autismeCedida

tracking