Diari Més

Petroquímica

El PSC demana que Inspecció de Treball informi sobre Iqoxe al Parlament

Alguns informes apunten que l'empresa incomplia la normativa de riscos laborals en quatre matèries

Imatge de les instal·lacions d'IQOXE a la Canonja.

IQOXE recorrerà la sanció de 180.000 euros d'Inspecció de TreballACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha demanat que algun responsable d'Inspecció de Treball acudeixi al Parlament per explicar les conclusions que recullen els informes que han remès a la jutge que investiga l'explosió que va haver-hi a l'empresa química Iqoxe el 14 de gener de 2020 i que va acabar amb tres morts.

Segons una informació d'eldiario.es, aquests informes apunten que l'empresa incomplia la normativa de riscos laborals en quatre matèries, entre les quals la formació dels treballadors en atmosferes explosives i protecció dels empleats.

El portaveu dels socialistes a la comissió d'Empresa i Treball, Pol Gibert, ha registrat una sol·licitud de compareixença al Parlament perquè algun responsable d'Inspecció de Treball acudeixi a l'esmentada comissió a presentar els informes.

La cambra catalana ja va abordar les circumstàncies en què va succeir l'incident en una comissió de recerca que va concloure que l'empresa Iqoxe va trigar molt temps a comunicar l'accident i també que va faltar coordinació en gestionar l'emergència.

tracking