Diari Més

Societat

Més de 150 persones celebren la 'Festa per a Tothom' al Moll de Costa de Tarragona

L'acte, adaptat per a persones amb capacitats diferents, ha comptat amb les actuacions de Band Tocats, Els Barloi i de la geganta inclusiva Frida

Més de 150 persones celebren la 'Festa per a Tothom' al Moll de Costa de Tarragona

Més de 150 persones celebren la 'Festa per a Tothom' al Moll de Costa de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moll de Costa ha acollit aquest diumenge la 31 edició de la Festa per a Tothom, on més de 150 persones amb capacitats diferents i voluntaris van poder gaudir de la celebració inclusiva de les festes de Santa Tecla. Els assistents van presenciar les actuacions de la xaranga Band Tocats, l'espectacle de circ a càrrecs d'Els Barlou i del ball de la geganta Frida, que ha dansat al ritme de la música d'El Tecler i que és la primera geganta inclusiva que està adaptada perquè pugui ser portada per persones en cadira de rodes, invidents o amb discapacitat auditiva.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha manifestat que ha sigut «molt emocionant» el fet de poder recuperar la Festa per a Tothom, que l'any passat, per la pandèmia, es va fer a cadascun dels centres. «L'any passat es va fer una grandíssima feina en uns temps dificilíssims, enguany, però, ja hi ha presència física de persones i s'ha fet un salt endavant. Estem a un puntet de poder fer la festa per tothom que voldríem», ha dit. L'alcalde ha agraïtel compromís de Dow, del Port de Tarragona, dels tècnics de l'Ajuntament i de les entitats que col·laboren i ha celebrat «el fet de poder fer aquest pas endavant en la línia de recuperar les nostres festes». «Estem treballant molt bé amb les entitats, amb les empreses, com ara Dow, amb el Port de Tarragona, aquestes sinergies són molt positives, hi ha molt bona sintonia entre el Port i la ciutat i això es tradueix en què molts projectes tirin endavant i alguns solidaris tan bonics com aquest».

Ricomà també ha apuntat que «encara hi ha feina a fer, sobretot pel que fa a l'accessibilitat, que és el gran repte, però estem en la línia de seguir avançant i podrem aconseguir uns grans resultats».

El director del complex Industrial de Dow a Tarragona, Ignasi Cañagueral, ha destacat la coordinació entre administracions, entitats i empreses privades per fer possible la Festa per a Tothom. «El que marca la diferència és fer-ho tot plegats, amb la complicitat de les entitats i sobretot de l'Ajuntament i del Port de Tarragona. Poder disposar d'aquest entorn tan espectacular, poder retrobar-nos tots físicament, ja que l'any passat es va fer una petita festa major a les residències, però fer-ho aquí ara en aquest entorn amb tots és una satisfacció per nosaltres com a empresa que apostem per la inclusió». Cañagueralhasubratllatel «compromís inequívoc de Dow amb la Festa per a Tothom i ha avançat que «tenim festa per anys».

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha manifestat que era un dia de «molta il·lusió» pel fet de «poder retrobar-nos tots al Moll de Costa» i ha assenyalat que l'espai on s'ha dut a terme l'acte ha esdevingut «un eix cultural». «Al Moll de Costa hi ha quatre exposicions en marxa, dos museus, també un teatret aquí al costat, és tot un nucli de cultura d'espai lúdic i social que el Port de Tarragona posa a disposició de la ciutat. Retrobar-nos aquí, juntament amb l'Ajuntament i Dow, ens fa molta il·lusió».

Cruset també ha destacat«l'acceptació» que ha tingut el nou Museu del Port entre la ciutadania, després de la seva renovació, milers de persones l'hagin visitat. «Estem satisfets que agradi a la ciutadania», ha dit.

tracking