Diari Més

Protesta

Els restauradors de la plaça la Font de Tarragona tanquen per denunciar la prohibició de posar terrasses en l'acte del Seguici Petit

L'Ajuntament de Tarragona instal·la lavabos i dispensadors d'aigua i lamenta el tancament dels establiments

Els establiments de la plaça de la Font tancats per denunciar la prohibició de posar terrasses durant l'acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla.

Els restauradors de la plaça la Font de Tarragona tanquen per denunciar la prohibició de posar terrasses en l'acte del Seguici PetitACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els restauradors de la plaça de la Font de Tarragona han tancat els establiments aquest diumenge per denunciar la prohibició de posar terrasses per Santa Tecla. En un comunicat, l'Ajuntament ha mostrat el seu desacord amb la protesta i ha lamentat que el tancament hagi deixat sense servei a les més de 800 persones i 150 taules per cada passi de l'acte del Seguici Petit. Davant d'això, el consistori ha col·locat lavabos i dispensadors d'aigua. Els hostalers van presentar divendres una denúncia al jutjat contenciós administratiu i resten a l'espera que es resolguin les mesures cautelaríssimes.
Els restaurants i bars de la plaça de la Font de Tarragona han abaixat la persiana i han penjat cartells de denúncia a les portes dels locals. D'aquesta manera, han mostrat el seu rebuig a la prohibició de posar terrasses els dies 19, 21, 22 i 23 de setembre. L'advocat que representa els restauradors, David Rocamora, ha explicat que els hostalers tenen previst mantir la protesta els dies de les restriccions i ha demanat a l'equip municipal que «recapaciti».

La limitació municipal estableix que els establiments no poden servir menjar ni begudes a l'interior dels locals, ni fora, ni per emportar. Tan sols poden atendre els clients que tinguin entrada per veure els actes previstos a la plaça de la Font. La mesura afecta diferents franges horàries. En el cas de la plaça de la Font, la restricció d'aquest diumenge era de les dues del migdia a deu de la nit. En canvi, el 22 i 23 és pràcticament tot el dia.

També hi ha altres espais de la Part Alta de la ciutat, com els carrers Cós del Bou, Trinquet Nou, Sant Domènec, Escales d'Arbós, Portalet, plaça dels Sedassos, plaça de la Pagesia i un tram de la Rambla Vella, que també pateixen restriccions.

L'Ajuntament lamenta la protesta

En un comunicat, el consistori ha manifestat el seu desacord amb el tancament dels establiments de la plaça de la Font. «La solució de compartir una taula amb la família o grup bombolla, com a espectadors del Seguici, va ser acordada, després d'incorporar les seves al·legacions i peticions, i que en definitiva és en favor del servei de bars i restaurants de la plaça, per tal de poder treballar amb la màxima seguretat i comoditat possible», lamenten.

Així mateix, des de l'Ajuntament han recordat que des de l'inici de la pandèmia s'han creat una sèrie d'ajudes pel sector de la restauració. A tall d'exemple, assenyalen que se'ls ha eximit de la taxa d'ocupació de les terrasses -des del 2020 i fins al dia d'avui-, i que se'ls ha permès ampliar les terrasses o crear-ne de noves. També, recorden, que s'ha obert una nova línia de subvencions.

Los asistentes al acto del Seguici Petit de la fiesta mayor de Santa Tecla.

Els restauradors de la plaça la Font de Tarragona tanquen per denunciar la prohibició de posar terrasses en l'acte del Seguici PetitACN

tracking