Diari Més

Tarragona, capital de la pintura ràpida

Aquest dissabte se celebra la V Biennal Tarragona Rotària Modernista Solidària

L'obra guanyadora de l'edició de 2019, un treball de l'artista Aida Mauri.

Tarragona, capital de la pintura ràpidaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un llenç en blanc, vuit hores al davant i un llistat d'edificis, elements i béns mobles modernistes de la ciutat de Tarragona. Amb aquests elements el Rotary Club de Tarragona organitza la cinquena edició de la Biennal TRMS (Tarragona Rotària Modernista Solidària), que tindrà lloc aquest mateix dissabte, 18 de setembre.

Es tracta d'un concurs de pintura ràpida que vol posar en primer pla el patrimoni modernista de la ciutat. Així ho explica Pere Joan Salas, un dels responsables de l'organització: «El que fem és valorar el fet que la ciutat de Tarragona també és modernista». Per aconseguir-ho, l'organització entrega als participants un llistat amb més un recull de referències modernistes, per tal que cadascú esculli la que més li agradi. Entre aquestes, detalla, n'hi ha que no fallen mai, com «l'emblema de la nostra ciutat, que és el Balcó del Mediterrani, o la casa Salas». Després, explica, «hi ha artistes que busquen sorprendre amb elements més originals o altres punts de vista, pintant el rellotge del Port, les Teresianes o la plaça del Mercat».

A la Biennal s'hi pot presentar tota mena d'artistes, tant professionals com aficionats. Els premis són de 1.000 euros per al guanyador, 500 euros per al segon classificat i tres mencions de 250 euros. Un cop finalitzat l'horari establert, els treballs seran exposats a la coca central de la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. A partir de les 18 h., el jurat farà públic el seu veredicte.

Una de les singularitats de la Biennal que organitza el Rotary Club de Tarragona (amb el patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana) és el caràcter solidari del concurs. Així, les bases estipulen que l'artista podrà fixar el preu de venda al dors de la seva obra, en cas de no ser premiat el quadre, per si hi hagués persones interessades en la seva compra. El 60% de l'import de la venda seria per al pintor i el 40% per al Rotary Club Tarragona, que el destinaria a entitats de la ciutat.

Enguany, les obres guanyadores de les cinc Biennals s'exposaran al Tinglado 1 del Moll de Costa, coincidint amb l'exposició del concurs de pintura de la Fundació Mútua Catalana, que també se celebra ara al setembre.

La Casa Salas, obra de Gonzalo Romero.

Tarragona, capital de la pintura ràpida

tracking