Diari Més

Santa Tecla es vesteix de solidaritat per a implicar els tarragonins

La Marató de Donació de Sang, les activitats de la Festa per a Tothom o una gala per a recaptar fons per a l'autisme són algunes de les propostes

La penya festiva de la Festa per a tothom tornarà a veure ballar la geganta Frida.

Santa Tecla es vesteix de solidaritat per a implicar els tarragoninsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'esperit tecler és també un esperit solidari i bona mostra d'això són algunes de les iniciatives que sorgeixen de la festa. La marató de donació de sang, el marxandatge solidari, les activitats inclusives o els actes benèfics són una part important del programa. Si bé cada any, la festa comptava amb diversos vermuts solidaris, la pandèmia fa impossible que de moment es puguin celebrar. Ara bé, això no és pas una excusa per a deixar de participar en la resta d'activitats.

Avui es dona el tret de sortida a una de les activitats per excel·lència del vessant més solidari de la festa amb la Marató de Sang. El Palau Firal acull novament aquesta iniciativa que durant dotze hores ininterrompudament avui i dotze hores més demà fa una crida que els tarragonins s'apropin a donar sang o plasma. Tot amb un objectiu: viure i fer viure. I és que de cada donació se'n beneficien, com a mínim, tres persones. Cal destacar que és una de les maratons amb més participació ciutadana de tota Catalunya i enguany s'espera que més de 600 persones s'hi apropin. Per a ser donant, només cal reservar hora a donarsang.gencat.cat/MSangTgn.

Una gala per l'autisme

Una de les novetats d'aquesta Santa Tecla té justament un caràcter solidari. El Teatre Tarragona serà l'escenari de l'estrena de l'espectacle de música i dansa Viatgem amb l'autisme, la primera gala benèfica organitzada per l'associació Todos en Azul de Tarragona. Els diners recaptats durant l'esdeveniment aniran destinats al projecte de creació del primer Casal de l'Autisme de Tarragona. L'esdeveniment proposa un viatge per tot el món durant el qual descobrirem la música i les danses tradicionals de cada racó, a través de petits tastets que es fusionaran amb la màgia i l'acrobàcia. Un espectacle ple de sorpreses i preparat des del cor per trenta artistes entregats que participaran en l'esdeveniment de manera totalment altruista.

La festa més inclusiva

L'any passat, la gran família de Festa per a Tothom va haver de restringir la seva presència a Santa Tecla com a mesura preventiva arran de la pandèmia, malgrat que ganes de participar no els en feien falta. I és que complien 30 anys. Enguany, la penya festiva més maca de la ciutat torna a gaudir de les festes de la patrona amb quatre actes. Diumenge el Moll de Costa acollirà l'acte inaugural, on el col·lectiu gaudirà de l'actuació dels Band Tocats, de l'espectacle SET UP de la companyia Els Barlou i del ball de la geganta Frida així com d'una visita al nou Museu del Port. El col·lectiu estarà a la plaça de la Font dimarts, dimecres i dijous vinent, per a assistir al Pregó i a les ballades de lluïment del Seguici.

Marxandatge solidari

Més enllà de les activitats programades amb un rerefons festiu i solidari, hi ha altres maneres de fer la festa solidària. Una d'elles és destinant una part de la recaptació per la venda del marxandatge a entitats i associacions sense ànim de lucre. Els Portadors dels Nanos Vells, per exemple, ha decidit destinar un euro de cada tote bag que ha editat per aquesta Festa Major a l'Associació Quilòmetre Zero, que treballa amb projectes d'acompanyament a infants i joves amb risc d'exclusió social del territori; una bona manera d'emportar-se la festa i ajudar als altres.

tracking