Diari Més

Política

Mario Garcia, president en funcions del PP per la dimissió de Ricomà

Li correspon estatutàriament com a secretari general del partit després que Francesc Ricomà hagi deixat el càrrec

Francesc Ricomà en una imatge d'arxiu.

Mario Garcia, president en funcions del PP per la dimissió de RicomàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del Partit Popular (PP) a la província de Tarragona, Mario Garcia, ha agafat les regnes del partit després que Francesc Ricomà hagi dimitit com a president de la formació per motius personals.

Ricomà ha deixat la cúpula del PP a la demarcació tarragonina quan no fa ni quatre mesos que va ser designat per al càrrec. Va ser el passat 25 de maig quan el PP de Catalunya va anunciar la reorganització dels seus càrrecs provincials en cadascuna de les quatre demarcacions i, a Tarragona, l'exregidor tarragoní i diputat al Congrés, Francesc Ricomà, era designat com a nou president provincial, en substitució del vallenc Francesc Caballero, que s'incorporava al comitè executiu dels populars en l'àmbit de Catalunya. D'aquesta manera, el PP intentava recomposar l'estructura del partit després d'uns nefastos resultats en les darreres eleccions catalanes, el 14 de febrer d'aquest any, en què la candidatura d'Alejandro Fernández va aconseguir tan sols tres diputats en l'arc parlamentari. La designació de Francesc Ricomà com a president per part del comitè executiu de Catalunya es va fer, segons es va comunicar aleshores, amb caràcter provisional i amb la vista posada en la celebració del congrés del partit.

Amb la dimissió de Ricomà i tal com marquen els estatuts dels populars, el també portaveu del PP a Salou, Mario Garcia, ocuparà interinament la presidència de la formació a escala provincial fins a la celebració del congrés del partit, el qual no té data encara marcada al calendari, però, segons asseguren fonts de la formació, podria organitzar-se abans d'un any. Malgrat la voluntat des de Catalunya que la tria es faci de forma democràtica, l'última paraula per a la convocatòria del congrés la té la direcció del partit a Madrid.

Amb la seva dimissió, Ricomà deixa enrere la que ha estat, probablement, la trajectòria més curta en un càrrec en la seva dilatada carrera política. Francesc Ricomà ha estat diputat al Congrés dels Diputats de la V a la IX legislatures. Ha estat secretari general provincial del PP de Tarragona, conseller de Tarragona de 1996 a 1999 i primer tinent d'alcalde de 1999 a 2003. Va ser diputat pel PP per la província de Tarragona a les eleccions generals espanyoles de 1993.

Objectiu eleccions municipals

A l'espera de la convocatòria del congrés, Mario Garcia ha assegurat a Diari Més que «assumeixo el càrrec amb responsabilitat i de manera transitòria». «El que toca ara és seguir el nostre objectiu prioritari, que és que el PP obtingui els millors resultats possibles de cara les eleccions municipals», afegeix Garcia.

Com a nou president del PP en funcions a Tarragona, Mario Garcia, ha valorat el pacte rubricat entre el seu partit a Cambrils amb Ciutadans, PSC i NMC per presentar una moció de censura al govern de Camí Mendoza (ERC) i Junts. «La moció de censura es fa amb l'objectiu de millorar la vida dels cambrilencs i sota el prisma de què el municipi no estava funcionant. S'ha de fer un gir», diu Garcia.

tracking