Diari Més

El Seguici Popular al complet torna per festes amb cinc tandes de lluïment

Les ballades es faran per la vigília i el dia de la patrona, mantenint així les dues dates assenyalades que es corresponien a la cercavila i la processó

Tant el Seguici Popular com el Seguici Petit tornen a la plaça de la Font, després de no poder-ho fer l'any passat.

El Seguici Popular al complet torna per festes amb cinc tandes de lluïmentD.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les notícies més esperades per a tots aquells amants de la tradició popular i de l'essència més teclera finalment s'ha produït. Enguany, torna el Seguici Popular al complet per les festes. L'any passat, la pandèmia impedia que el Seguici pogués delectar els tarragonins i tarragonines amb els seus balls i cerimonials. Aquesta Santa Tecla, però, tots els elements que conformen el Seguici estaran presents a la festa, si bé no ho faran de la manera habitual. La cinquena onada de la covid no permet celebrar encara la Festa Major tal com la coneixíem, de manera que les cercaviles amb els carrers plens de gom a gom i les processons hauran d'esperar. El conjunt d'entitats del Seguici, però, no han volgut que això suposi que la ciutadania estigui un segon any sense gaudir d'una de les parts fonamentals de la festa i per això s'ha buscat una fórmula alternativa. La solució adoptada és un conjunt de cinc tandes de lluïment a la plaça de la Font entre els dies 22 i 23.

Lluny de les tandes de lluïment amb la plaça a vessar, les programades enguany s'han pensat per a complir escrupolosament amb les normatives que dicta el Procicat en matèria de prevenció de la covid. Els elements festius ballaran a sobre d'un escenari instal·lat a la Font i el públic estarà assegut. Cadascun dels cinc passis acollirà un total de 800 espectadors, que s'organitzaran per taules en grups bombolla d'un màxim de 6 persones.

Tots els elements del Seguici, un per un i per l'ordre habitual, aniran pujant a l'escenari i mostraran els seus millors balls i representacions. Dimecres 22, ho faran en dues ocasions, a dos quarts de 6 de la tarda i a dos quarts de 9 del vespre. Pel que fa al dia gran de la festivitat, el Seguici actuarà fins en tres ocasions: a les 11 del matí, a dos quarts de 6 de la tarda i a dos quarts de 9 en la que serà la darrera ocasió en què se'l podrà veure enguany.

Abans de gaudir d'aquestes tandes de lluïment hi haurà una primera cita amb el Seguici, aquest cop Petit, a la plaça de la Font. Serà el diumenge en el marc de la Santa Tecla Petita. Els menuts de la festa tampoc faran la tradicional cercavila, però seran els encarregats d'estrenar el nou format de tandes de lluïment a la Font. Ho faran dues vegades, a les 5 de la tarda i a dos quarts de 8.

Els balls parlats, a la Pagesia

Però no només el Seguici actuarà aquesta Santa Tecla. També podrem gaudir de les representacions dels balls parlats del Ball de Diables, d'en Serrallonga, de Pastorets, de Gitanes i Dames i Vells, que enguany celebren el seu 40è aniversari. Tots ells actuaran, de manera excepcional, dalt d'un escenari a la plaça de la Pagesia, especialment habilitat per les exigències sanitàries del moment. De la mateixa manera ho faran la Moixiganga i el ball de Sebastiana del Castillo.

L'Àliga celebra 35 anys de la seva recuperació amb l'estrena dels nous coloms d'alumini

Un dels elements més solemnes, però que a la vegada, ha generat més rauxa del Seguici Popular tarragoní és sens dubte l'Àliga. Enguany, aquest element celebra un aniversari destacat. Concretament es compleixen 35 anys d'ençà que un grup de joves de la ciutat va decidir recuperar-lo i recuperar l'esplendor que havia tingut en èpoques anteriors. Malgrat que la festa d'enguany disti molt del format tradicional de Santa Tecla, amb el Seguici i els tarragonins barrejant-se pels carrers de la ciutat, l'Àliga no ha volgut deixar passar l'oportunitat de celebrar l'efemèride. I ho fa d'una manera molt especial, amb la presentació dels nous coloms que es col·locaran al bec de l'Àliga i l'Aligueta. L'acte tindrà lloc aquesta tarda a la Casa de la Festa i en ell es podrà veure per primera vegada aquestes noves figures d'alumini que guarniran la bèstia i que substituiran els coloms dessecats que duien fins ara.

tracking