Diari Més

El sector turístic de Tarragona reclama la pròrroga dels ERTO davant l'arribada de la temporada baixa

Els empresaris sostenen que cal mantenir la mesura fins que es recuperin nivells d'activitat mínims

Pla tancat d'una turista i dues treballadores a la recepció de l'Hotel Golden Port Salou.

El sector turístic de Tarragona reclama la pròrroga dels ERTO davant l'arribada de la temporada baixaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) s'afegeix a la reclamació de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) de prorrogar els ERTO davant l'arribada de la temporada baixa. En declaracions a l'ACN, la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha apuntat la necessitat de mantenir els expedients de regulació temporal a partir de setembre, tenint en compte que a l'agost «un 25% dels hotels de la zona no han pogut obrir». D'altra banda, les dues agrupacions coincideixen en catalogar l'agost de 2021 com «un bri d'esperança» per al sector, però reconeixen que els propers mesos de tardor poden ser «molt complicats» per la manca de turistes internacionals.
En aquest sentit, Cabré ha assenyalat que el turisme francès i holandès s'ha començat a reactivar en les darreres setmanes, però que es tracta d'un visitant que es desplaça amb cotxe. En canvi, els touroperadors i els vols xàrter que representen un gran volum d'ocupació durant els mesos de tardor no s'han normalitzat. Per tot plegat, el sector turístic tarragoní demana que els expedients de regulació temporal es mantinguin en les mateixes condicions actuals fins que es recuperin els nivells d'activitat mínima «per funcionar amb autonomia». La presidenta de la FEHT ha insistit que no es tracta que les administracions responguin a una demanda del sector, sinó que «apliquin el sentit comú».

Des de la FEHT han afegit en què els ERTO són un mecanisme que dona cobertura tant a empreses que no puguin allargar la temporada com als seus treballadors. L'entitat també ha posat èmfasi en l'impacte del sector econòmic i ha assegurat que es tracta d'un dels «principals motors socioeconòmics» de la demarcació.

tracking