Diari Més

ChemMed i AEQT fan un balanç positiu de la seva participació a Expoquimia

L'afluència de públic ha estat un èxit

Un dels moments a Expoquimia.

ChemMed i AEQT fan un balanç positiu de la seva participació a ExpoquimiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres tanca portes la 19a edició de la fira Expoquimia, que des de dimarts ha reunit a Fira Barcelona els principals actors del sector químic a nivell internacional. Una trobada a la qual no ha faltat la indústria química tarragonina, que ha estat present amb un estand conjunt del clúster ChemMed i de l'AEQT dins de l'espai Smart Chemistry Smart Future liderat per Feique (Federación Empresarial de la Industria Química Española).

Una participació de la qual el clúster petroquímic tarragoní fa un balanç positiu, tant pel que fa a l'afluència de públic, que ha estat un èxit i ha superat les expectatives, més encara tenint en compte el context derivat de la pandèmia, com també pel que fa a la repercussió, que ha permèsposar en valorel paper de Tarragona com a referent de la indústria químicaa nivell internacional.

En aquest sentit, els visitants aExpoquimiahan conegut amb detall el present del clúster químic de Tarragona, que per les seves dimensions i magnituds és un dels més importants d'Europa, i s'han interessat per una de les seves fortaleses més singulars: els nombrosos projectes conjunts isinèrgiesque existeixen entre la indústria i la resta d'agents que conformen el clúster: Port de Tarragona, administracions, universitat i centres de recerca, centres de formació professional, organitzacions del món socioeconòmic, sindicats, entre d'altres.

L'estand conjunt també ha servit per donar a conèixer els plans de futur del sector, quepassen pergarantir la seva competitivitat de lesproperes dècadesa través d'accions que ja estan en marxa en eixos com la seguretat, la innovació o la sostenibilitat. En particular, el sector ha volgut presentar aExpoquimiael seu projecte pioner d'aigua regenerada, a través d'una unasmartalkque va oferir dijous el director d'AITASA(Aigües Industrials de Tarragona), Daniel Montserrat.

Punt de trobada i visites institucionals

A més, la participació aExpoquimiaha servit de punt de trobada en el qual intercanviar impressions i compartir inquietuds amb agents del panorama internacional delpropisector químic, i també amb les autoritats que han visitat aquests dies la Fira.

En aquest sentit, durant les quatre jornades, l'estand deChemMediAEQTha rebut la visita de representants del govern d'Espanya, com el secretari general d'Indústria, RaülBlanco; de la Generalitat de Catalunya, com el secretari d'Empresa i Competitivitat, AlbertCastellanos, la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, o la delegada a Tarragona, Teresa Pallarès; o del poder legislatiu, com el president de la Comissió d'Indústria delCongreso, JoanCapdedvila, o el president del Grup Parlamentari Socialista al Parlament, Salvador Illa.

A tots ells, els diferents responsables deChemMediAEQThan pogut explicar-los de primera mà els projectes i reptes de futur als quals s'enfronta el sector,així com tambéles seves inquietuds i necessitats en aspectes com ara el cost de l'energia, el futur basat en l'hidrogen, o un cop més la necessitat d'implementar les xarxes elèctriques tancades.

Un cop superada amb èxit aquesta exigent edició del 2021, que inicialment havia de celebrar-se l'any passatperòque es va ajornarcom a conseqüènciade la pandèmia, lapropera ediciód'Expoquimiaestà prevista per al 2023.

tracking