Diari Més

Medi Ambient

Alliberen sis exemplars de tortugues del niu de la platja del Miracle

Formen part de les dinou tortugues nascudes el 19 d'agost que traslladades a una incubadora

Imatge de les sis tortugues arribant al mar després de ser alliberades a la platja.

Alliberen sis exemplars de tortugues del niu de la platja del MiracleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis exemplars de tortugues babaua nascudes al niu de la platja del Miracle i que van ser traslladades al CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins) per a la seva recuperació, van ser alliberades ahir a les 19.00 hores a la mateixa platja del Miracle. L'acte d'alliberament de les tortugues va generar expectació i va comptar amb l'assistència de desenes de voluntaris, que van estar vigilant durant l'estiu el niu.

Sílvia Giralt, l'oceanògrafa de la fundació CRAM i que va ser l'encarregada d'alliberar els sis exemplars al mar, va explicar que «algunes tortuguetes van néixer immadures, per això les hem tingut un parell de setmanes al centre. Primer a la incubadora, perquè acabessin de madurar, i després hem fet que aprenguessin a caçar i que comencessin a menjar, perquè almenys anessin al mar amb una mica d'energia». «Les tortugues han doblat el pes que tenien, van doblant cada setmana el seu pes i ara que les alliberem pesaven uns 25 grams», va explicar Giralt. L'experta en fauna marina també va apuntar que, del niu de la platja del Miracle, encara tenen al centre «13 animals de platja més set d'incubadora que es quedaran un any al nostre centre en un projecte per millorar la seva supervivència que les tindrem un any i les alliberarem amb una mida i un pes –aproximadament un quilo– que fa que ja no puguin ser depredables», va apuntar.

La consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, va manifestar que va viure amb molta emoció l'alliberament de les tortugues. «Hi ha hagut moments de molta contenció, aguantant la respiració, ha estat molt emotiu que alguna cosa tan petita es guiï per l'instint, que és buscar l'aigua i veure aquests animals tan fràgils», va explicar en declaracions als mitjans. «Hi ha molt sentiment de solidaritat, perquè aquí hi ha voluntaris, Generalitat, Ajuntament, el CRAM, gent que ha passat aquí fent hores per vigilar que ningú fes mal els nius. Ha estat molt emotiu molt solidari i ens fa pensar molt en el futur i en l'esperança», va dir.

El passat 10 de juliol, una tortuga babaua va pondre 99 ous, dos dels quals es van trencar. En aquell moment, 20 dels ous es van traslladar a una incubadora del CRAM per tal d'assegurar que tiressin endavant.

El 29 d'agost van començar a sortir de l'ou fins a un total de 71 tortugues, 19 de les quals també van ser traslladades al CRAM, d'aquestes 19, 6 s'han alliberat avui.

tracking