Diari Més

Societat

Sant Pere i Sant Pau prepara una concentració per reclamar serveis mínims als bancs

La protesta tindrà lloc durant el 10 d'octubre per exigir l'atenció personalitzada i a l'interior de les oficines bancàries a la gent gran

Imatge d'uns voluntaris que vigilen els caixers al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Sant Pere i Sant Pau prepara una concentració per reclamar serveis mínims als bancsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats veïnals de Sant Pere i Sant Pau preparen una concentració el diumege 10 d'octubre per a reclamar que els bancs ofereixin atenció personalitzada per a la gent gran i que es puguin fer les gestions a l'interior de l'entitat bancària per evitar que siguin víctimes de furts. En la protesta, que preveu aplegar centenars de persones i en la qual estaran invitats tots els representants polítics de la ciutat, també es reclamarà a la Generalitat una legislació que reguli els serveis mínims que han de prestar els bancs.

El president de l'Associació de Veïns La Unió, Gabriel Muniesa, va explicar que, des de l'Ajuntament, s'han compromès a incorporar més vigilància policial així com la presència d'una patrulla que recorrerà a peu pel barri a partir d'octubre. Després d'una reunió que van mantenir les dues entitats veïnals del barri, els voluntaris en la campanya de vigilància de caixers i la consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, el representant veïnal també va avançar que l'Ajuntament realitzarà una declaració institucional en la qual dona suport a les reclamacions dels veïns. Muniesa va mostrar la seva «satisfacció» després de la trobada amb l'Ajuntament i va considerar que, amb una declaració explícita de suport de l'Ajuntament, es tindrà més força per elevar les seves reclamacions a altres administracions. S'espera que la declaració institucional, que recollirà les reclamacions que les dues entitats veïnals del barri van enviar a les entitats bancàries i administracions, compti amb el suport de tots els grups municipals i que s'aprovi en alguna de les properes sessions plenàries.

«El més important per nosaltres és que en els propers plens s'aprovarà una declaració institucional en la qual l'Ajuntament es posi al nostre costat i faci seves les nostres reivindicacions. Amb una declaració institucional d'aquestes característiques ens sentirem secundats per seguir treballant per resoldre la problemàtica», va apuntar Muniesa. «Reclamem atenció personalitzada a la gent gran i que els atenguin a dins de les entitats bancàries. A més, volem que es faci una llei que obligui les entitats a oferir uns serveis mínims, que mantinguin la finestreta per tal que la gent no hagi de fer la gestió als caixers», va explicar. «Només es pot treure diners fins a les 11.00 hores i no ens sembla bé, es formen moltes cues als caixers i, per la gent gran és un problema», explica, recalcant que «la gent gran ha de poder tenir la possibilitat de treure els diners a dins del banc».

L'associació de Veïns La Unió i l'Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau van iniciar el passat mes de maig una iniciativa conjunta de vigilància als cinc caixers automàtics del barri que té com a objectiu que la gent gran estigui més segura a l'hora de retirar diners del banc. Les dues entitats es reparteixen la vigilància a prop dels caixers els dies 10 i 25 de cada mes, coincidint amb el dia que es cobren les pensions. Les dues associacions, el passat mes de juliol, ja van enviar una carta a les entitats bancàries del barri, a l'Ajuntament i a la Generalitat reclamant reforçar la vigilància als caixers i que les gestions es puguin fer de forma personalitzada a l'interior de les oficines bancàries.

tracking