Diari Més

Medi Ambient

La prova pilot de contenidors tancats genera reticències a Bonavista

La posada en marxa, prevista pel 18 d'octubre, s'endarrerirà com a mínim una setmana

Imatge d'un contenidor de la brossa tancat al barri mariner del Serrallo.

La prova pilot de contenidors tancats genera reticències a BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns veïns de Bonavista han traslladat a l'associació de veïnal del barri les seves reticències per la prova pilot que suposarà el tancament de contenidors de les fraccions orgànica i de resta al barri.

Diversos residents del barri han manifestat la seva oposició a la mesura, encaminada a augmentar la recollida selectiva i dels residus reciclats i que ja està en marxa al Serrallo i a Cala Romana des del passat 24 d'agost. Tot i així, des de l'entitat veïnal consideren que els agents cívics del departament de Neteja de l'Ajuntament informaran de la campanya i duran a terme una tasca pedagògica per donar a conèixer la iniciativa al barri i respondre les preguntes que, a hores d'ara, tenen alguns dels residents de Bonavista. «Tot el que és nou costa», ha apuntat Loli Gutiérrez, la presidenta de l'entitat veïnal. «Molts veïns ens han transmès que no estan d'acord amb la prova pilot dels contenidors tancats. Tot i així, creiem que amb la feina dels educadors i, entre tots, estarem units i podrem fer reciclatge. Moltes persones són reticents, perquè tot el que és nou costa», ha assenyalat la presidenta de l'entitat veïnal.

Des de l'associació de veïns també han informat que l'entrega de les targetes als veïns, que han de permetre obrir els contenidors i que estava prevista entre els dies 15 de setembre i el 30 de setembre a la rambla de Bonavista i entre l'1 d'octubre i el 12 d'octubre a la llar de jubilats, s'endarrerirà a conseqüència d'un problema en l'enviament d'aquestes. Així doncs, la prova pilot, que havia de ser una realitat el proper 18 d'octubre a Bonavista, haurà d'esperar uns dies més. La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, ha explicat que, malgrat que en l'última reunió amb els tècnics li van traslladar que els contenidors s'haurien tancat el dia 18 d'octubre, aquest dijous la van informar que l'enviament de 4.000 targetes destinades als veïns de Bonavista «s'endarreriria una setmana perquè encara no han arribat d'Itàlia».

La prova pilot del tancament de contenidors a Bonavista afectarà tot el barri. Amb tot, es tancaran 34 illes de contenidors, la majoria de les quals compten amb dos contenidors de resta i un d'orgànica, arribant als 95 en total.

tracking