Diari Més

Societat

Els veïns de l'Arrabassada de Tarragona, preocupats pels possibles botellots per Santa Tecla

L'entitat veïnal té prevista una assemblea oberta abans de les festes per concretar les accions que faran per reclamar que s'aturin les trobades

Imatge d'un dels botellots que ha tingut a la platja de l'Arrabassada el mes d'agost.

Els veïns de l'Arrabassada de Tarragona, preocupats pels possibles botellots per Santa TeclaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada estan preocupats per un possible increment dels botellots al barri de cara a les festes de Santa Tecla. L'experiència d'altres anys, quan centenars de joves baixaven a l'Arrabassada en acabar els actes festius, sumat al fet que la zona s'ha convertit recentment en un indret recurrent per als botellots, ha posat en alerta als veïns, que estudien fer accions de protesta. En aquest sentit, l'Associació Veïnal Vall de l'Arrabassada i Músics de Tarragona ja prepara una assemblea oberta a tots els veïns abans de Santa Tecla per decidir conjuntament quines accions emprendran per reclamar que s'aturin els botellots i per mostrar el desacord amb l'actuació policial, que consideren insuficient, per aturar aquestes concentracions que pertorben el descans dels veïns del barri a les nits.

El president de l'entitat veïnal, Josep Maria Bertran va explicar a aquest mitjà que «farem una assemblea oberta abans de Santa Tecla per decidir quines accions durem a terme, perquè considerem que l'Ajuntament no està fent prou per aturar els botellots», remarcant el malestar veïnal per l'escàndol que provoquen els joves en aquestes trobades nocturnes i que, generalment, deixa l'endemà un rastre de brutícia en punts del barri. «Ens hem trobat zones infantils plenes de vidres, gronxadors malmesos i també patinets tirats per tot arreu», va denunciar Bertran, que va considerar «insuficient» el paper de la Guàrdia Urbana en aquest sentit. «En l'assemblea, primer, parlarem amb la gent del barri, i serà oberta perquè és tothom qui està patint els efectes dels botellots», va dir. «Encara que la Guàrdia Urbana es passi una nit confiscant bosses per justificar les actuacions, ens sembla insuficient. El que molesta més als veïns és l'escàndol i el desordre cívic que provoquen aquestes trobades, que a les tres de la matinada estiguin cridant i també les deixalles que deixen pel barri», va apuntar. El representant veïnal, que va explicar que estan en contacte estret amb la consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, va lamentar el «descontentament» dels veïns perquè «de moment, no s'està fent res i patim una setmana rere l'altra els botellots». «Demanem que s'actuï ja, no ens val que ens diguin que no hi ha agents suficients, els agents són els que són i algú ho ha de planificar», va reclamar.

En les darreres setmanes, la platja de l'Arrabassada i diversos punts de la Vall de l'Arrabassada, com el Parc de les Lletres Catalanes han estat escenari de botellots. Els veïns de la Vall de l'Arrabassada van tornar a viure el passat divendres (matinada de dissabte) una nova nit de sorolls i molèsties a causa d'un grup d'un centenar de joves que es passejaven pels carrers de la zona. La Guàrdia Urbana de Tarragona va rebre diverses queixes de veïns que havien albirat aglomeracions de persones al parc de les Lletres Catalanes, al Parc de l'Arrabassada i Llorenç de Vilallonga a altes hores de la matinada.

La platja de l'Arrabassada va ser l'escenari de dos macrobotellots consecutius a finals d'agost. En una d'aquestes trobades, un dispositiu policial conjunt entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana va haver de desallotjar a les quatre de la nit el miler de persones que es van aplegar al botellot, i que va acabar amb un detingut per desordres públics públics després de llençar objectes a la línea policial que anava avançant per desallotjar la gent.

tracking