Diari Més

Les escoles de la ciutat reben 180 capses d'aprenentatge de Santa Tecla 700

Es tracta d'una eina pedagògica perquè els alumnes treballin l'origen i l'actualitat de les festes tarragonines

Les capses contenen materials com bastons per fer un ball de bastons o faixes per fer de castellers.

Les escoles de la ciutat reben 180 capses d'aprenentatge de Santa Tecla 700Manel R.Granell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles de la ciutat rebran 180 capses d'aprenentatge de Santa Tecla 700. Es tracta d'una eina pedagògica innovadora que en aquest cas ha estat creada especialment perquè els alumnes treballin l'origen i l'actualitat de les festes tarragonines. Les conselleria de Festes i l'IMET han unificat esforços per tal de fer possible aquest projecte educatiu desenvolupat per la cooperativa tarragonina GamLab, especialitzada en gamificació. Tal com ha explicat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, aquest matí durant la presentació, «la commemoració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la nostra ciutat és una oportunitat única per estendre la nostra història i tradició a través de les escoles entre els infants de la nostra ciutat, sens dubte, veritable futur motor de la nostra festa».

Sota el títol,Agents GamLab i el braç extraviat de Santa Tecla, els infants d'Educació Primària de les escoles de la ciutat hauran d'esbrinar que se n'ha fet del braç de la patrona. Per resoldre aquest misteri, treballaran cinc capses d'aprenentatge diferents: la del foc, la de les bèsties i el Magí de les timbales, la dels gegants i els nanos, la dels balls i la dels castells. Cada capsa es treballa en grups de tres a cinc alumnes de forma molt autònoma i conté reptes competencials, artístics i físics que estan plenament relacionats amb els 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat.

Per dur a terme els reptes proposats, les capses contenen materials molt diversos com bastons per fer un ball de bastons, un sonòmetre per mesurar el soroll, faixes per fer de castellers, càmeres de fotografia instantànies per enregistrar les gestes, canyes i eines per fer un instrument o altaveus amb música de timbals i un timbal per replicar la melodia.

Les capses s'han repartit aquest divendres a les 36 escoles de la ciutat acompanyades d'una formació que han realitzat membres de la cooperativa GamLab en la qual han explicat com s'han de fer servir i reorganitzar després de cada ús.

tracking