Diari Més

Societat

L'Ajuntament i el Col·legi de l'Advocacia de Tarragona sumen esforços per lluitar contra LGTBI-fòbia

El Col·legi de l'Advocacia oferirà un servei d'orientació jurídica per assessorar a les víctimes

Imatge de la signatura dels convenis.

L'Ajuntament i el Col·legi de l'Advocacia de Tarragona sumen esforços per lluitar contra LGTBI-fòbiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament i el Col·legi de l'Advocacia de Tarragona sumen esforços en la lluita contra les conductes discriminatòries i de violències sofertes per les persones del col·lectiu LGBTI. La voluntat d'ambdues institucions és facilitar, amb aquest conveni, una assistència jurídica especialitzada i de qualitat per a aquestes persones enfront aquestes conductes. En virtut d'això, el conveni signat entre ambdues parts té com a objectiu l'assistència legal a les persones LGBTI, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; i que aquests casos siguin derivats a l'ICAT pel Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de l'Ajuntament de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona, a través del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, i en col·laboració amb l'ICAT, oferirà, entre d'altres, als seus usuaris i usuàries un servei d'orientació jurídica d'atenció personalitzada, per tal d'assessorar-los en relació amb possibles conductes discriminatòries i de violències sofertes. Aquesta col·laboració proporcionarà un primer consell orientador i informarà sobre la possibilitat d'acudir als tribunals o de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes. Per la seva banda, el Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, un cop disposi de l'expedient complet derivat per part del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, designarà un dels 3 lletrats o lletrades adscrits voluntàriament per prestar el servei esmentat.

En la mateixa línia, també han signat un conveni de col·laboració l'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya. Aquesta col·laboració té com a objectiu l'assistència psicològica a les persones LGBTI que siguin derivades al COPC pel Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de l'Ajuntament de Tarragona. El conveni fixa que l'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el Servei d'Atenció Sexual a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, per tal de facilitar l'atenció especialitzada a les persones LGTBI, efectuarà una primera atenció i valoració i, en el seu cas, les derivarà al COPC així com també facilitarà informació sobre la disponibilitat de professionals altament qualificats en aquesta temàtica a les persones i famílies que necessitin atenció psicològica.

La Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona, el COPC I L'ICAT es comprometen també a través d'aquests conveni a establir una línia de col·laboració i de treball conjunt per tal de conèixer la situació de les persones LGTBI del municipi, dissenyar estratègies de sensibilització i garantir l'atenció a les víctimes d'homofòbia, bifòbia o transfòbia a la ciutat.

tracking