Diari Més

Patrimoni

Els monuments de Tarragona doblen els visitants aquest estiu

Les xifres són millors que les del juliol i agost del 2020, tot i que encara queden molt lluny del 2019

L'actuació a la baixada del Roser va començar el 31 d'agost.

Els monuments de Tarragona doblen els visitants aquest estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha tancat una bona temporada d'estiu pel que fa a visitants al patrimoni de la ciutat tenint en compte el context pandèmic actual. Els monuments tarragonins han doblat les visites respecte al juliol i agost de l'estiu del 2020, passant de 51.707 a les 104.664 d'enguany. Amb tot, les restriccions pel que fa a desplaçaments han estat una mica més laxes que ara fa un any, pel que la vacunació ha jugat el seu efecte positiu. Durant la temporada estival d'aquest 2021 el perfil català i nacional ha continuat sent el predominant, tal com va passar el 2020. El gran absent continua sent el turista internacional. Aquest perfil ajuda a explicar la gran diferència que encara hi ha amb els nivells prepandèmics. El juliol i agost del 2019 els monuments de Tarragona van rebre un total de 166.540 visites. D'aquesta manera, els visitants d'aquest estiu en comparació als de fa dos anys suposen un 62,8%.

El conjunt del Pretori i el Circ ha mantingut la tendència dels últims anys com a espai més visitat, amb 31.506 visites. L'Amfiteatre ha repetit com un valor segur –28.429 visites–, malgrat que fins al 18 d'agost els visitants només podien observar el monument des de fora. A partir d'aleshores, van poder accedir a l'arena. També destaca la xifra de l'Antiga Audiència, que, amb 20.739 visitants, s'apropa als valors d'abans de la covid-19. La Casa Canals és l'únic monument que aquest estiu ha millorat les dades respecte al 2019, amb 2.922 visitants.

«És una molt bona notícia. És més o menys el doble que l'any passat i respecte al 2019 hem recuperat un bon percentatge», celebrava Hermán Pinedo. El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona recalcava que «Tarragona continua generant interès, és atractiva». «L'augment respecte al 2020 era esperable, però ha anat molt millor del que esperàvem», confessava Pinedo. Un dels punts destacats aquest estiu ha estat la reobertura de l'Amfiteatre i el conseller de Patrimoni indicava com d'important ha estat: «El que va passar els cinc dies que vam obrir gratuïtament va ser impressionant. Van venir milers de persones». Respecte a l'estiu vinent, Pinedo deia que «la previsió és arribar als nivells del 2019 o, sinó, al 90%».

tracking