Diari Més

Política

Cuixart: «El nostre únic límit és la violència, això l'Estat no ho pot dir»

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, recorda que «hi va haver més de 1.000 ferits l'1-O, i els que han perdut ulls»

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entrant a l'auditori del Palau Firal i de Congressos de Tarragona mentre els assistents a l'acte l'aplaudeixen.

Cuixart: «El nostre únic límit és la violència, això l'Estat no ho pot dir»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va afirmar que «el nostre únic límit és la violència», durant la seva intervenció en l'acte que va tenir lloc ahir al vespre al Palau de Fires i Congressos de Tarragona en el marc de la campanya Fem-nos lliures! per homenatjar les persones represaliades al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. «Hem après que el nostre únic límit és la violència, l'Estat això no ho pot dir, hi va haver 1.000 ferits l'1-O», va apuntar. Cuixart va posar en valor el paper de la societat civil durant l'1-O i va recordar que «el que hem fet és molt bèstia». En aquest sentit, Cuixart va recordar que el paper de la societat civil és clau i va criticar aquells que asseguren que el «projecte estava esgotat». «Vull posar en valor el que hem fet i el que farem» va afirmar. «Hem de ser conscients de la força i el poder que tenim» va assegurar, insistint que, com a societat civil, «seguirem pressionant els polítics perquè escoltin la veu de la ciutadania», va dir durant la intervenció.

El president de l'entitat també va tenir un record pels dirigents independentistes que estan a l'estranger, i va assegurar que «si persistim, els exiliats també podran tornar a casa». Cuixart també va manifestar que «ens hem adonat que, si volem viure en democràcia, necessitem la independència» i va anticipar que en la propera diada de l'11-S «tornarà a ser un èxit». «Aquest 11 de setembre tornarem a ser milers de persones al carrer i demostrarem de nou que el nostre moviment segueix més viu que mai», va assegurar Cuixart, que també va assenyalar que, si no hagués sigut per la pressió ciutadana, els polítics no haurien dut a terme l'1-O. En aquest sentit, el president d'Òmnium va ressaltar que «no som conscients de la capacitat que tenim» i va concloure la seva intervenció afirmant que «ho tornarem a fer perquè estem convençuts». «Quan vam dir davant el Tribunal Suprem que ho tornarem a fer és perquè estem convençuts que ho farem junts, millor i sense deixar ningú pel camí», va reblar.

L'acte també va comptar amb la participació de Marta Domènech, la mare d'un jove tarragoní que va ser empresonat, Maria del Mar Benet, citada a declarar pel tall de la Jonquera i Isa Castell, advocada de Juristes de les Terres de l'Ebre per les Llibertats.

tracking