Diari Més

Equipaments

L'oposició, indignada amb el retard del Banc de la Ciència i el Coneixement

El PSC recorda que van iniciar el projecte, però que aquest «mai ha estat una prioritat per ERC»

Imatge d'arxiu de l'exterior del Banc d'Espanya.

Banc de la Ciència i el Coneixement, Banc d'EspanyaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'anunci d'ahir per part del govern municipal –ERC, Junts, la CUP i el conseller no adscrit Hermán Pinedo– va indignar l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona. El PSC, principal partit fora de l'equip executiu, considerava «indignant el retard del projecte executiu». La seva portaveu, Sandra Ramos, alertava de la «més que possible pèrdua de més de dos milions d'euros dels fons FEDER» aconseguits «en l'últim any de govern socialista». «Aquest govern municipal ha tardat més de dos anys en la redacció projecte executiu, perquè mai ha estat una prioritat per Esquerra Republicana», lamentaven els socialistes, que creuen que aquest procés «es podria haver fet perfectament en un any». El PSC es preguntava «si amb tres quartes parts del projecte acabat no coneixien un sobrecost de gairebé 3 milions d'euros».

Per la seva banda, Ciutadans apuntava a «l'abandonament al que ha estat sotmès l'edifici del Banc d'Espanya des que va passar a ser propietat de l'Ajuntament», titllant la situació de «vergonya». La portaveu taronja, Lorena de la Fuente, repartia les culpes a l'executiu actual i l'anterior: «La inacció d'aquest govern i l'anterior del PSC ha provocat una situació d'encariment extraordinari de 2,3 milions d'euros. Gairebé un 50% del cost inicial de les obres d'adequació de l'immoble». Des del PP criticaven únicament l'actual govern municipal. «La incompetència i ineptitud del govern de Ricomà ens farà perdre una subvenció que des de l'anterior govern de PSC i PP vam deixar en marxa», deia José Luis Martín. El portaveu popular apuntava que «algú hauria d'assumir responsabilitats i presentar la dimissió». «Ricomà va anunciar al gener que començarien les obres a l'octubre, pel que es veu una vegada és la seva incompetència», deia.

Menys crítics es van mostrar des d'En Comú Podem. La seva portaveu, Carla Aguilar, apel·lava a complir les promeses fetes fins ara: «És prioritari que el Banc d'Espanya sigui un equipament de ciutat. Creiem que s'ha de mantenir el compromís que així sigui i assegurar que hi hagi espais per ús de la ciutadania». Més contundent es va mostrar la regidora no adscrita Sonia Orts: «És un símptoma més de la improvisació, falta de lideratge i mala gestió d'aquest govern». Orts apuntava que «és un projecte que es van trobar fet i que Jordi Fortuny es vantava a l'abril de tenir-lo finalitzat en un 75%, però han volgut modificar-lo». Per tot això, Orts demanava «la dimissió» de Fortuny i Puig.

tracking