Diari Més

Política

El ple de Tarragona votarà divendres la rehabilitació d'habitatges per a lloguer social

El consistori ha pressupostat 1,1 milions per revitalitzar el parc d'immobles de Tarragona

Els ajuts proposats aniran dirigits a propietaris o usufructuaris de pisos si els destinen a la borsa d'habitatge municipal.

El ple de Tarragona votarà divendres la rehabilitació d'habitatges per a lloguer socialGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió extraordinària del plenari de l'Ajuntament de Tarragona, que es reunirà telemàticament aquest divendres al matí, sotmetrà a votació l'aprovació inicial de les Bases reguladores dels ajuts per a la rehabilitació d'habitatges destinats a la borsa de lloguer social. La mesura pretén subvencionar la rehabilitació d'habitatges si aquests es destinen a lloguer social, mitjançant la incorporació del pis a la borsa d'habitatges del Servei Municipal de l'Habitatge. El consistori ja va pressupostar 1.100.000 euros aquest 2021 per aquests ajuts. D'aquesta manera, l'equip de govern busca reduir els immobles desocupats i mantenir un bon estat de conservació del parc d'habitatges.

Els ajuts proposats aniran dirigits a propietaris o usufructuaris de pisos si els destinen a la borsa d'habitatge municipal i es comprometen a tenir-lo disponible per aquesta finalitat un cop executades les obres. També podran accedir a la condició de beneficiari les agrupacions de persones físiques o jurídiques, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica que pugui dur a terme l'activitat que motiva la subvenció.

L'habitatge haurà de ser destinat a residència habitual i permanent dels seus arrendataris i el preu màxim del lloguer no podrà superar l'import de 500 euros mensuals amb despeses incloses. El pis que s'hagi vist beneficiat per aquesta subvenció quedarà vinculat a la borsa de lloguer per un període mínim de cinc anys i mig si es tracta de particulars i set anys i mig si es tracta d'entitats de dret.

El termini d'execució màxim de les obres i actuacions de millora dels apartaments serà de sis mesos, tot i que serà prorrogable si hi ha hagut un endarreriment de les obres no atribuïble al sol·licitant.

La mesura de rehabilitació de pisos per a destinar-los a lloguer social, que es votarà aquest divendres, es va gestar i proposar des de la CUP i va ser recollida des de l'inici de mandat per l'equip de govern municipal, format aleshores per ERC i ECP.

El conseller de Territori, Xavier Puig, ja va apuntar a principis d'any que l'objectiu d'aquesta mesura era «establir ajudes a la rehabilitació d'aquells habitatges buits que es destinin a lloguer social», per tal de facilitar l'accés a l'habitatge a les persones amb problemes econòmics així com també el poder revitalitzar el parc d'habitatges ja existent a Tarragona, bona part del qual es troba massa envellit.

tracking