Diari Més

Societat

El centre de Tarragona experimenta un 'boom' de restaurants japonesos

El tram de la Rambla Nova més proper al Balcó del Mediterrani ja acumula quatre locals i se n'espera un altre al gener

Imatge d'unes persones entrant al restaurant Bokoto Japanese Club, un dels dos restaurants que ha obert recentment a la Rambla.

El centre de Tarragona experimenta un 'boom' de restaurants japonesosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'increment de restaurants japonesos i l'interès per la gastronomia asiàtica no s'atura a Tarragona. La ciutat ha experimentat un boom d'aquests establiments i és que, en els darrers mesos, han obert quatre restaurants japonesos a la ciutat i està previst que n'obri un més pròximament. A més, dues de les darreres obertures han tingut lloc en el tram final de la Rambla Nova –a tocar del Balcó del Mediterrani–, que ara concentra quatre restaurants japonesos en poc més de cent metres. A finals de juliol va obrir el restaurant Bokoto Japanese Club al número 22 de la Rambla Nova, que aposta per oferir una proposta gastronòmica de la genuïna cuina nipona de gamma alta, respectant l'origen del menjar japonès i envoltats d'un autèntic ambient japonès a l'interior del restaurant. Pocs mesos abans, el restaurant Koyo, que ja disposava d'un establiment davant la Tarraco Arena Plaça, va obrir en el mateix tram de la Rambla Nova, al número 26. A mitjans d'agost va obrir les portes el restaurant Ramen Shifu, situat al carrer Comte de Rius, 7 i el dia 1 de setembre va apujar la persiana el restaurant Oita, ubicat al carrer Prat de la Riba 19, que també ofereix gastronomia japonesa.

La cadena italiana de restaurants japonesos Sushiko, que ha obert més 55 restaurants des de 2009 –la majoria a Itàlia–, té previst obrir, a mitjans de gener, un establiment al número 49 de la Rambla Nova, on anteriorment es trobava la botiga de la marca Oysho. Un cartell a l'aparador del local ja anticipa la «propera obertura» de la cadena.

El director de màrqueting de la franquícia, Luca Qiu, es va mostrar «molt optimista» amb el futur del restaurant. «Som optimistes, estem segurs que el restaurant triomfarà. Som una franquícia italiana de menjar japonès i tenim més d'11 anys d'experiència al sector», va apuntar Qiu. El fet que en la mateixa zona de la Rambla Nova hi hagi quatre restaurants japonesos no el fa patir.«Estem al 100% segurs que el local triomfarà», va dir.

La cap del restaurant Oita, Beatriz Lin, va explicar que la gent «està responent molt bé» i que, tot i que no van promocionar molt l'obertura del restaurant, ja que no sabien segur el dia de l'obertura, «aquests dies està anant bé». Lin destaca que hi ha més gent a l'hora de dinar que als sopars i ha assegurat que són optimistes, ja que «tot i que no estem a la Rambla, a poc a poc la gent ens va coneixent i va venint al restaurant».

Passió pel sushi

La fal·lera pels restaurants japonesos sembla no tenir aturador a Tarragona. Amb les noves incorporacions, els que han d'obrir i els establiments que també ofereixen sushi, ja són gairebé una vintena els establiments d'aquestes característiques al centre de la ciutat. Ni la crisi de l'hostaleria provocada per laes mesures encaminades a frenar la proliferació de la pandèmia ni l'elevat preu dels lloguers dels locals a Tarragona ha desincentivat aquestes franquícies, cadenes o emprenedors d'invertir en negocis de cuina japonesa a la ciutat.

tracking