Diari Més

Veïnal

Una fuita d'aigua inunda el final del carrer Pont i Gol de Tarragona des de fa tres mesos

Els veïns es queixen de les molèsties que els suposa i apunten als regs agrícoles com a origen

El toll d'aigua es troba al final del carrer Pont i Gol i arriba fins al davant d'una llar d'infants.

Una fuita d'aigua inunda el final del carrer Pont i Gol des de fa tres mesosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El final del carrer de Pont i Gol presenta una imatge pròpia d'un dia de pluja des de fa tres mesos. A tocar de l'A-7 i del pàrquing de l'skatepark, un toll d'aigua inunda la zona propera al pont que passa per sota l'autovia, ple de vegetació, on comença un camí que arriba fins al Pont del Diable. Si més no, l'aigua no és de pluja. Els veïns de la zona sospiten que la fuita prové del rec agrícola del Francolí. Aquest escapament d'aigua és un problema que ha anat tenint episodis puntuals des que es va urbanitzar la zona, fa una dotzena d'anys, però aquest estiu no s'ha aturat en cap moment, amb tot el que això suposa. Malgrat les demandes a l'Ajuntament de Tarragona i a Ematsa per redreçar el problema, aquest encara no ha trobat solució.

«Fa tres mesos que tenim una fuita i està tot el carrer inundat, des del juny», explicava Mercè Omella. Aquesta veïna del carrer de Pont i Gol detallava que «l'aigua busca un clavegueram, i quan el troba i cau, fa molt soroll. Especialment durant les nits. Sembla que tinguem un riu al costat». Omella lamentava el fet que hi hagi «un carrer inundat a la ciutat des de fa tant de temps». La veïna recordava que el problema no era nou, però que aquest estiu no ha tingut fi: «Ha passat moltes vegades amb anterioritat, però des del juny és continuat». Després de tres mesos de fuita, «a prop del pont és com una bassa, plena d'aigua», deia Omella, que avisava que «quan s'estanca, fa molta pudor i hi ha molts mosquits».

El problema també perjudica els treballadors i usuaris de la llar d'infants Xino-Xano Joan XXIII. «Els nens, quan surten dels cotxes, han de passar per damunt del toll d'aigua, que arriba fins i tot davant de l'escola bressol», criticava Omella.

«Ara per ara, no tenim cap solució», es queixava la veïna de Pont i Gol. Els residents de la zona han provat en reiterades ocasions de contactar amb el departament de Neteja i el Telèfon Verd de l'Ajuntament de Tarragona i amb l'empresa d'aigües municipal Ematsa per tal de posar remei a la situació, però no han tingut sort. «Ematsa ens diu que l'aigua no és seva i l'Ajuntament que ens enviarà algú, però això està inundat des de fa tres mesos i no ha vingut ningú en cap moment», apuntava Omella. De fet, des d'Ematsa confirmen que han rebut l'avís diverses vegades, però que han «comprovat que l'aigua no prové de la xarxa d'abastament municipal». Així, els veïns creuen que l'origen és al rec de les hortes del Francolí.

tracking