Diari Més

Mobilitat

Sense abonaments mensuals a la majoria d'aparcaments municipals de Tarragona

Els aparcaments de Joan XXIII i President Companys, més allunyats del centre, són els únics que ofereixen aquesta tarifa

Imatge de l'aparcament situat al carrer Francesc Bastos, un dels cinc aparcaments que tenen llista d'espera.

Sense abonaments mensuals a la majoria d'aparcaments municipals de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc dels set aparcaments municipals de Tarragona presenten llistes d'espera per obtenir l'abonament mensual. Hi ha llistes d'espera a la majoria dels aparcaments que depenen d'Aparcaments Municipals de Tarragona i, a hores d'ara, l'opció disponible en aquests casos és la tarifa diària, que incentiva la rotació de vehicles i que permet tenir el cotxe 24 hores aparcat per 4,50 euros. La llista d'espera més elevada es troba a l'aparcament Saavedra, degut a que es troba en una zona cèntrica i amb més demanda d'aparcament.

Aparcaments Municipals de Tarragona gestiona set aparcaments: Saavedra, Torroja, Catalunya, Imperial Tarraco, Rambla President Companys, Joan XXIII i Bastos.Els únics aparcaments que sí que disposen d'abonaments són els de Joan XXIII i President Companys, més allunyats del centre i a tocar de zones d'aparcament no regulades, tal com van informar des d'Aparcaments Municipals de Tarragona. Tot i així, alguns usuaris han informat que, en intentar sol·licitar un abonament mensual, se'ls hi va informar que no hi havia places disponibles en cap dels aparcaments municipals. Segons aquestes fonts, en alguns casos, com en l'aparcament de Francesc Bastos, la llista d'espera per aconseguir un abonament seria d'unes 150 persones, fet que endarreriria considerablement el període per aconseguir-lo. A l'aparcament de Rambla Companys, segons les mateixes fonts, hi hauria unes 160 persones esperant per aconseguir un abonament mentre que a l'aparcament de Joan XXIII hi hauria més de 150 persones en llista d'espera. Des de l'empresa, però, afirmen que sí que és possible obtenir un abonament mensual en els aparcaments de Joan XXIII i President Companys.

El vicepresident d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Jordi Fortuny, va apuntar en declaracions a aquest mitjà que «L'AMT, com a servei públic, garanteix la rotació de vehicles per tal d'evitar la congestió al centre de la ciutat, per la qual cosa es fa un càlcul per tal de limitar els abonaments i establir un llindar que permeti ambdós objectius: oferir places d'aparcament fixes als usuaris i garantir l'estacionament de llarga estança a la resta de la ciutadania, inclosa la que viu als barris no cèntrics i s'hi desplacen per treballar, així com els visitants a la ciutat».

En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ja va anunciar el passat mes de juliol una nova tarifa de preus per buscar una major rotació de cotxes a la ciutat. Es tractava d'una rebaixa per aparcar en les zones blava i verda, en la qual la mitja hora d'estacionament serà més de mig euro més barata, pel que la tarifa en aquesta franja es reduirà més de la meitat, fins a tan sols 20 cèntims.

tracking