Diari Més

Política

El PP de Tarragona organitzarà 10 ponències obertes a la ciutadania per abordar «qüestions capitals»

El cicle comptarà amb l'opinió d'entitats i representants sectorials

El portaveu popular, José Luis Martín, presentant el cicle.

El PP de Tarragona organitzarà 10 ponències obertes a la ciutadania per abordar «qüestions capitals»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PP de Tarragona va anunciar aquest dimarts un cicle de 10 ponències durant aquest curs polític per abordar el que consideren que són les «qüestions capitals» de Tarragona. El cicle, anomenat Tarragona capital. Qüestions capitals estarà obert a tota la ciutadania i també comptarà amb l'opinió d'entitats i representants sectorials amb ponències i taules rodones, als que es convidarà per «aportar el seu saber, experiència i visió crítica i constructiva». Els temes que s'abordaran en les diferents reunions seran la seguretat, el turisme, la gestió pública-privada, el comerç, la connectivitat, la cultura i el patrimoni, les oportunitats, la sanitat, la llibertat i en l'última trobada, anomenada Tarragona, capital, es posaran en comú les conclusions del cicle.

El portaveu del grup municipal popular, José Luis Martín, que va ser l'encarregat de presentar ahir el cicle, va considerar en la seva intervenció que «la capitalitat de Tarragona està absolutament perduda en mans del govern de Pau Ricomà» i va lamentar que, malgrat que els partits polítics del Govern de la Generalitat coincideixen amb els de la corporació municipal, l'Executiu català «continua mostrant el seu menyspreu i oblit vers Tarragona». Martín va criticar que la capitalitat de Tarragona «ha estat constantment amenaçada» per culpa de la manca de lideratge i va manifestar que un dels objectius del cicle serà «defensar el fet que la capitalitat de Tarragona no se suplica, s'exerceix». «Tenint-ho tot per ser una ciutat pròspera, Tarragona es troba en un estat de decadència, inseguretat i paràlisi incompatible amb el que s'espera d'una capital de província amb el nostre potencial», va apuntar el dirigent popular. Les trobades organitzades pels populars també pretenen «aglutinar a tots aquells que pensin que la capitalitat no només és motiu d'orgull, sinó que també és incompatible amb l'autocomplaença, la resignació o la irrellevància a l'agenda política i de la societat civil», va apuntar Martín, recalcant que «volem atraure lideratge, coneixement, bones pràctiques, talent, autocrítica i capacitat de transformació».

Per últim, des del grup municipal del Partit Popular esperen que, amb el cicle, es podran «traçar estratègies i establir consensos per a resoldre qüestions cabdals necessàries que amenacen o difuminen la nostra capitalitat».

tracking