Diari Més

Festa Major

Barraques de Santa Tecla exhaureix les entrades per a la majoria d'actes al Camp de Mart

Els tiquets per al contacontes, aquest divendres

Membres de la coordinadora de Barraques de Tarragona.

Barraques de Santa Tecla exhaureix les entrades per a la majoria d'actes al Camp de MartGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Barraques de Tarragona tornaran a fer-se lluny del seu indret habitual, el passeig de les Palmeres, per segon any consecutiu. L'espai alternatiu de les Festes de Santa Tecla se cenyirà de nou al marc del Camp de Mart. Malgrat tot, el teatre auditori als peus de la Muralla romana ja ha assegurat una versió del 2021 de les Barraques exitosa. Excepte per a l'espectacle amb contacontes –els tiquets gratuïts es podran aconseguir aquest divendres–, la resta d'actes ja tenen les entrades exhaurides. El 22 i el 23 de setembre les graderies del Camp de Mart s'ompliran amb la música com a pretext.

La festa serà sempre nostra és el lema d'enguany d'unes Barraques que comptaran amb la col·laboració de la Colla la Bóta, el Futbol Club Tàrraco, els Diables Foc i Gresca i el Casal Popular la Sageta de Foc. El dimecres 22 de setembre la nit arrancarà amb el concert, a les 21.45 h, del grup de rap Fetitxe 13. A les 22.45h arribarà el plat fort nocturn de les Barraques del 2021, amb el concert de Tremenda Jauría, grup madrileny reconegut arreu de l'Estat per la seva mescla de cúmbia i reggaeton amb missatge feminista. La formació Engrescats amenitzarà els temps morts. El certamen continuarà el matí i migdia del dia de Santa Tecla. El 23 de setembre arrencarà amb el contacontes infantil a les 11.30 h. L'hora del vermut serà amenitzada per dues formacions locals de renom en les festes populars tarragonines. A les 12.30 h, la Xaranga Tocabemolls oferirà les seves versions de cançons que van des de clàssics de festa major fins a bandes sonores. Abans de dinar, la selecció de temes de PD Peting començarà a les 14 h.

«Sempre apostem per la gratuïtat. Però enguany tindrem el preu d'un euro per entrada, que es podrà retornar a l'hora de fer-se amb el got. Així fem les paus a l'hora de pagar», explicava Itziar Lete, membre de la coordinadora de Barraques. Així, es va apostar pel pagament per «pal·liar el greuge» que comporta l'existència de seients buits prèviament reservats. A més, Barraques posarà en marxa un altre mecanisme per evitar que hi hagi cadires sense ocupar: «Les entrades deixaran de ser vàlides a partir d'un quart d'hora després de començar un espectacle. Així es donarà la possibilitat de tenir entrada a qui no en tingui i vulgui assistir». D'altra banda, la coordinadora de Barraques sortejarà quatre entrades el dia 22 i quatre més el dia 23, a més d'un sorteig al seu perfil d'Instagram aquesta mateixa setmana.

Un espai reivindicatiu

Malgrat els condicionants de la pandèmia, Barraques continua amb la seva filosofia reivindicativa. L'«empoderament» tornarà a ser un aspecte clau. «El col·lectiu feminista i LGTB molts cops patim agressions de nit, malgrat que vivim al segle XXI. N'hi ha cada dia i cada any moren dones a mans d'agressors», deia Joan Manel Burillo, membre de la coordinadora.

tracking