Diari Més

Veïnal

Els veïns del Serrallo alerten que s'han quedat sense caixers ni seus bancàries

El barri mariner compta amb una població força envellida que s'ha de desplaçar per treure diners

El caixer de BBVA al carrer de Trafalgar era el darrer obert al barri, però va tancar definitivament ja fa un parell de mesos.

Els veïns del Serrallo alerten que s'han quedat sense caixers ni seus bancàriesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Serrallo s'han de desplaçar fins al carrer Pere Martell com a punt més proper si volen o necessiten enretirar diners en efectiu. Aquesta és una situació que es dona des de fa un parell de mesos, quan l'últim caixer del barri mariner va deixar d'oferir servei. La problemàtica s'agreuja tenint en compte que la població del Serrallo és una de les més envellides de la ciutat. Així, haver-se de desplaçar durant uns minuts fins a trobar una entitat bancària és la tònica habitual des de fa setmanes.

«No hi ha cap caixer, ni cap entitat finanera. Han tancat totes. No en queda cap al barri», lamentava David Martín en declaracions a Diari Més. El president de l'Associació de Veïns del Serrallo avisava que «la gent s'ha de desplaçar com a mínim 10 minuts», fet que, «per la gent gran, és un impediment important en termes de mobilitat». Així, els caixers més propers són els de La Caixa i BBVA al carrer Pere Martell. No existeixen gaires opcions més, ja que el Serrallo és un barri encaixonat pel Francolí i la via del Tren, i a la zona del Moll de Costa no hi ha cap local comercial. «És complicat. També per als familiars dels ancians, ja que no és al costat de casa seva».

El darrer a tancar va ser el caixer de BBVA al carrer de Trafalgar ara fa un parell de mesos. Fa aproximadament mig any, La Caixa va abaixar la persiana de la seu bancària al barri mariner. «Des de fa setmanes que més d'una persona, fos gran o amb familiars vells, ens han manifestat el seu descontentament amb l'abandonament i falta de sensibilitat de les entitats financeres», detallava Martín. De fet, aquest és un fet que es reprodueix arreu cada vegada més habitualment, ja que els bancs tanquen freqüentment caixers davant el creixement continu de la banca en línia i la regressió de l'efectiu. Això suposa un problema especialment per a la gent gran, que es veu condicionada per les seves limitacions tecnològiques.

L'Associació de Veïns del Serrallo està lluitant per tornar a tenir caixers i entitats bancàries al seu barri, però les perspectives no són positives. «Ho vam demanar a una de les entitats, però van pintar-ho bastant negre», detallava Martín. El cas és que el banc en qüestió demanava poder disposar d'algun local a prop del mar per instal·lar-hi un caixer, però sense pagar un lloguer. Finalment no es va poder arribar a cap acord. «Si no els surten els números, no ho aconseguirem. S'hauria de trobar alguna forma de buscar una entitat pública que els cobrís les despeses i no crec que aquest sigui el nostre paper: que per tal que una entitat privada financera ens posin un caixer hàgim de posar nosaltres la solució», indicava Martín.

tracking