Diari Més

Mobilitat

El servei de lloguer de bicicletes elèctriques a Tarragona ha generat menys interès que el de patinets

Puig les voldria «com més aviat millor, però és decisió de les empreses»

«Com que a Tarragona tenim pendents, les bicis haurien de ser elèctriques», justifica Puig.

El servei de lloguer de bicicletes elèctriques a Tarragona ha generat menys interès que el de patinetsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona continua treballant per aconseguir que alguna empresa operi amb bicicletes elèctriques de lloguer a la ciutat. Aquesta era la prioritat del consistori des del primer moment, però, a l'hora de la veritat, hi ha hagut molta més voluntat per aposar pels patinets per part de les companyies. «Parlar de dates té un punt d'arbitrari. Per mi, poden arribar com més aviat millor, però és decisió de les empreses si venen amb patinets o bicicletes», es resignava Xavi Puig. El conseller de Mobilitat revelava que «les empreses es tornen boges per venir amb patinets. Tant de bo haguéssim tingut més allau amb les bicicletes». Així, Puig detallava que, «si no hem tingut bicicletes encara, és perquè no hem tingut apostes serioses i, si hem tingut patinets, ha estat per una allau que hem vist com una oportunitat per vestir la ciutat d'infraestructura».

Consultades per Diari Més els darrers mesos, dues són les empreses que ja operen amb patinets que veurien amb bons ulls comptar amb bicicletes elèctriques de lloguer a Tarragona. El passat mes d'agost Spin ja va mostrar interès a aterrar a la ciutat amb bicicletes elèctriques S-300 i, de fet, va anunciar que en desplegaran un miler en tres ciutats espanyoles encara per desvetllar abans d'acabar l'any. Per la seva banda, Bird tenia «la voluntat de perseguir aquest servei» i posar a disposició dels tarragonins les E-Bike. D'aquesta manera, l'interès de les dues companyies no hauria evolucionat encara a converses serioses.

Tot i que ara hi ha quatre empreses oferint servei de patinet i cap de bicicleta, l'Ajuntament considera que ja ha fet part de la feina feta amb la instal·lació de 2.000 aparcaments –a càrrec de les empreses– i la creació dels carrils bici educatiu –entre Sescelades i el centre de la ciutat–, el de Pere Martell –a mitges– i el futur de Ponent: «Aquesta infraestructura, que no hi era, ara està començant a existir».

Així, els dos milers de places d'aparcament en forma d'anelles metàl·liques instal·lades arreu de la ciutat serien el mètode per estacionar la bicicleta «amb un cadenat i bateria extraïble, per exemple», relatava Puig. D'aquesta manera, l'opció de disposar d'un sistema d'ancoratge –com el Bicing de Barcelona– queda, de moment, descartat: «S'ha d'aprofitar l'estoc existent i no generar massa altra cosa».

tracking