Diari Més

Veïnal

La FAVT denuncia la falta d'agents per controlar botellots i baralles a Tarragona

Aquest cap de setmana l'Arrabassada va tornar a acollir una gran concentració de joves i a Campclar es va produir una baralla multitudinària

Captura del vídeo d'un veí de la zona.

Una baralla multitudinària a la rambla de Ponent a Campclar acaba amb una persona apunyaladaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT) es mostra preocupada pels constants botellots i baralles que es produeixen cada cap de setmana en diferents barris de la ciutat. «Des que van treure el toc de queda han donat llibertat als botellots i, vulguis o no, això implica tenir més guàrdies intentant desallotjar-los», indica el coordinador de la FAVT, Alfonso López, a Diari Més, qui apunta que «Tarragona no té un nombre suficient d'agents per poder mantenir el control».

«És preocupant. La joventut té dret a divertir-se, però també haurien de complir les normatives covid que hi ha per a tots, per evitar que hi hagi una nova onada», etziba López, en referència al botellot que es va produir la nit de divendres a dissabte a la Vall de l'Arrabassada. En concret, la Guàrdia Urbana va informar de tres aglomeracions de persones desallotjades en parcs de la zona que també van derivar en una baralla al Parc de les Lletres Catalanes. Aquesta actuació va acabar amb un detingut acusat d'un delicte de desobediència i resistència a l'autoritat i un delicte lleu de furt. Els agents van intervenir un segon grup en una zona propera a l'ITV i el tercer al Parc Mozart. Aquella mateixa nit, va haver-hi un segon detingut, un menor que va intentar atropellar els agents amb un patinet elèctric mentre aquests li van donar l'alto.

Per tot això, «els veïns de Tarragona vivim amb la inseguretat, però no és perquè els agents no facin la seva feina, sinó que Tarragona, avui per avui, no té els suficients policies per tenir una mica de control, la plantilla de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra és curta», defensen des de la FAVT, i argumenten que «els botellots fa que hi hagi més policia ocupada, i això dona més possibilitats de delinquir».

De fet, la mateixa nit es va produir una baralla multitudinària a la rambla de Ponent de Campclar, que va acabar amb una persona apunyalada. Prop d'una vintena de persones van protagonitzar la baralla que va començar, segons els veïns, amb un grup de cinc persones que van baixar d'un cotxe amb la intenció d'agredir a un jove de la zona amb armes blanques. Els agressors van fugir abans que arribés la policia, ja que van veure com alguns veïns els estaven gravant amb el mòbil. Quan va arribar la policia, només es va trobar el ferit amb la seva parella. El Servei d'Emergències Mèdiques el va acabar traslladant a l'Hospital Joan XXIII a causa de la punyalada i que tenia una ferida oberta al cap. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per tal de trobar els agressors.

«L'incivisme ha crescutmolt »

El coordinador de la FAVT apunta a aquesta redacció que «l'incivisme ha crescut molt i la inseguretat també, per això mantenim reunions molt sovint amb Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Tarragona». Segons explica López, en l'última reunió «s'estava treballant per tenir policia de proximitat, que és una cosa que fa temps que exigim». Unes patrulles que s'intensificaran a partir d'octubre tal com va anunciar aquest mitjà la setmana passada.

«Des de la FAVT seguirem treballant i mantenint reunions per evitar que això segueixi, el primer que hem de garantir és la seguretat dels nostres veïns», recorda López, i assenyala que «volem reunir-nos amb la subdelegada per exigir més inversions en seguretat i sanitat a Tarragona per part de la Generalitat, perquè ens sentim abandonats per part seva».

Alfonso López també diu que «les baralles sempre han existit, però ara sembla que hi ha més inseguretat perquè són més visibles i, a la vegada, això comporta que la gent vingui a delinquir». Per al coordinador de la FAVT, el «primer error» és que «les lleis fallen, delinquir és barat, avui, si comets un furt, entres per un lloc i surts per l'altre i, si ocupes una casa, acabes tenint més drets que els propietaris de l'immoble i això ve d'una mala gestió dels polítics».

tracking