Diari Més

Santa Tecla 2021

Els firaires no veuen viable establir-se al Parc de la Ciutat de Tarragona per Santa Tecla

L'Ajuntament no veu amb bons ulls l'espai habitual de la rambla Lluís Companys i el gremi considera que l'alternativa no els surt prou a compte

Imatge de la fira de la Floresta el 2019, un dels barris que n'organitzaven abans de la pandèmia.

Els firaires no veuen viable establir-se al Parc de la Ciutat de Tarragona per Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els firaires de la demarcació no veuen viable l'alternativa proposada per l'Ajuntament de Tarragona de cara a les Festes de Santa Tecla. El consistori no veu amb bons ulls celebrar la fira a la rambla Lluís Companys, espai tradicional i on els firaires van demanar fer-la, i va oferir el Parc de la Ciutat com a possible emplaçament. Des del Gremi d'Atraccions de Fira de Catalunya (GREFIC) no consideren apropiat aquest indret a causa del poc marge de maniobra per captar prou atraccions i creuen que econòmicament no els sortirà a compte. Els firaires esperen poder parlar directament aquesta setmana amb la consellera de Domini Públic, Cinta Pastó, per tal d'aconseguir establir-se a la rambla Lluís Companys.

La Santa Tecla de l'any passat ja es va quedar sense fira a causa de les restriccions per la pandèmia i enguany corre el risc de patir la mateixa absència. A l'agost els firaires de la demarcació van demanar situar-se a la rambla Lluís Companys i ja d'entrada van proposar una reducció d'atraccions, passant de la desena d'abans de la pandèmia a sis per enguany, totes elles adreçades als infants. A banda, la durada normalment s'enfilava fins a les tres setmanes, tot i que aquest 2021 es conformarien amb tan sols dues. Tot plegat, però, no compta de moment amb el vistiplau dels tècnics de Domini Públic de l'Ajuntament. L'alternativa damunt la taula és el Parc de la Ciutat i només amb uns deu dies hàbils, els mateixos que dura Santa Tecla.

«Al Parc de la Ciutat, amb la poca fira que tenim i tan pocs dies, no ho veiem viable. Allà ens ofegarem, ja que, en comptes de guanyar diners, en perdrem», avisava Ramon Pàmies en declaracions a Diari Més. El vicepresident a Tarragona del GREFIC creu que els seria necessari «més material», pel que requeririen disposar de «dues o tres atraccions més grans per potenciar la tirada de gent, cosa que no passarà una setmana de setembre». A més, el 17 de setembre no podrien obrir perquè el parc acull l'espectacle de les Festes Tast de contes i poemes. El problema, segons els firaires, és la poca antelació amb la que han hagut d'afrontar l'alternativa. «Si ho haguéssim sabut fa un mes, hauríem buscat alguna atracció més. Ara hi ha fires a Lleida i Barcelona. Està tothom col·locat. No tenim ningú que vulgui venir aquí una setmana, no podem fer un invent», justificava Pàmies.

«O anem a la Rambla Lluís Companys, o res. No ens val la pena el Parc de la Ciutat. Els sis que som no ens guanyarem la vida. En un espai com aquest hi has d'anar amb força», explicava Pàmies. El vicepresident tarragoní del GREFIC entenia la complexitat del context i les condicions de l'Ajuntament, però demanava més flexibilitat pel seu gremi: «Ja els entenem a ells, però falta que ens entenguin a nosaltres. No hi anem perquè no ens doni la gana, sinó perquè no és suficient».

El GREFIC no farà la petició per fer la fira al Parc de la Ciutat, tal com els ha suggerit l'Ajuntament. Els firaires provaran de gastar la darrera bala parlant amb la consellera de Domini Públic, però fins ara Cinta Pastó ha estat de vacances les últimes setmanes. «No veiem una solució per anar endavant. No pot ser que tinguem tants problemes aquí», deia Pàmies, que assegurava tenir «la mínima esperança» quan puguin parlar amb Pastó.

tracking