Diari Més

Traslladen a Alcanar un vaixell del Port de Tarragona per ajudar a la neteja després dels aiguats

El Port cedeix l'embarcació per a extreure els residus del mar causats per l'aiguat del dia 1 de setembre

L'embarcació 'Pelícano' del Port de Tarragona.

Traslladen a Alcanar un vaixell del Port de Tarragona per ajudar a la neteja després dels aiguatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'embarcació Pelícano 1003 del Port de Tarragona ha sortit aquest divendresamb destinació Alcanar, per ajudar en les tasques de neteja i recuperació ambiental, causades per l'aiguat del passat 1 de setembre.

El vaixell estarà a la zona del Port d'Alcanar (a tocar de la cimentera CEMEX) fins finalitzar les tasques de neteja ja que, a hores d'ara, els equips professionals saben el quehi ha a la superfície però no tenen informació sobre l'estat en què es troba el fons marí.

El vaixell porta com a tripulació un patró i un mariner que seran les persones encarregades de l'acció de recuperació, així com personal a terra de l'empresa Ecolmare, especialitzada en la neteja de les aigües portuàries, litorals i continentals.

L'embarcació

Pelícano 1003 és una embarcació que forma part de la flota marina del port tarragoní amb l'objectiu de minimitzar els impactes a l'entorn, prevenir la contaminació i reciclar els residus peroptimitzar els recursos naturals.

Es tracta d'una embarcació, construïda amb acer inoxidable, moderna i ecològica que s'encarrega d'extreure residus sòlids flotants i el seu disseny permet que sigui el mitjà ideal per a lluitar front una accidental contaminació marina per hidrocarburs.

El vaixell té 10,80 metres d'eslora, 2,5 metres de mànega i 1 metre de calat. Presenta a més els últims desenvolupaments tecnològics en aquest camp,i destaca el seu potent motor de 210 cavalls, que li confereix una gran capacitat de maniobra i una major velocitat, de 8 nusos i una velocitat de treball de 2 a 3 nusos, optimitzant així el rendiment en la prestació del servei.

tracking