Diari Més

Universitat

La URV es manté en la posició 601-800 del món al rànquing de Times Higher Education

També és la quarta universitat catalana al rànquing de Xangai

Imatge de les instal·lacions de la URV

La preinscripció als màsters de la URV puja un 45% respecte el maig del 2020Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Times Higher Education' (THE) ha presentat aquest dijous, 2 de setembre, els resultats delWorld University Rankings 2022que avalua les 1.662 millors universitats del món, 135 més que l'any passat. En aquesta edició del rànquing, la URV es manté en l'interval 601-800 de la llista.

La millor puntuació es troba de nou en les citacions -l'impacte de les publicacions dels investigadors- en què ha obtingut 62,1 punts. Aquí s'examina la influència de les investigacions calculant els cops que el treball publicat d'una universitat és citat pels altres investigadors, a nivell mundial.

La URV se situa al dinovè lloc de les 52 universitats de l'Estat que hi apareixen, dues més que l'any passat. Tres universitats catalanes encapçalen la llista de les millors universitats de l'Estat: la Universitat Pompeu Fabra (156), la Universitat Autònoma de Barcelona (170) i la Universitat de Barcelona (193). La URV comparteix posició amb la resta de les universitats públiques catalanes.

L'edició 2022 del rànquing mostra, de nou, el domini de les universitats britàniques i nord-americanes. Les cinc primeres posicions del món les ocupen Oxford, l'Institut de Tecnologia de Califòrnia, Harvard, Stanford, i Cambridge.

Manté posicions al rànquing de Xangai

En l'edició 2021 delRànquing Acadèmic de les Universitats del Món(ARWU), feta pública el mes d'agost, la URV apareix en la franja 501-600 de les 1.000 millors universitats del món. En aquesta edició del rànquing, encapçalat per les universitats de Harvard, Stanford i Cambridge, la URV manté la posició de l'any passat. Els dos indicadors en els quals la URV obté una millor puntuació són el nombre de publicacions indexades a Web of Science i el rendiment del personal acadèmic. En l'indicador de rendiment per capita la URV se situa en la tercera posició de les universitats espanyoles, darrere la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autonòma de Barcelona.

Globalment, la URV se situa en el dissetè lloc de les 39 universitats de l'Estat que hi apareixen, a la mateixa posició que la Politècnica de Madrid, la Universidad de Navarra, la Universidad de Vigo i la Universidad de Zaragoza. Pel que fa a Catalunya, la URV és la quarta universitat per darrere la UB (151-200), la UAB (201-300) i la UPF (401-500).

tracking