Diari Més

Societat

Per què es roben els catalitzadors dels cotxes?

És un delicte que es repeteix de manera reiterada. Aquesta setmana han detingut un presumpte lladre a Tarragona

Imatge d'arxiu de catalitzadors de vehicles que van ser robats.

Per què es roben els catalitzadors dels cotxes?Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si abans estava de moda robar els radiocassets dels cotxes, ara els amics de l'aliè busquen els catalitzadors dels vehicles per a obtenir els metalls preciosos d'aquestes peces: platí, ràdio i pal·ladi.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana a Tarragona un lladre de catalitzadors de vehicles, una peça que serveix per a reduir l'impacte ambiental de les emissions contaminants nocives dels vehicles.

Així, produeix modificacions químiques en els gasos de fuita dels automòbils abans d'alliberar-los a l'atmosfera, és a dir, permet reduir l'emissió de gasos contaminants com els òxids de nitrogen i el monòxid de carboni.

Com la peça no està a la vista, sinó en els baixos del vehicle, que a més continua funcionant, el conductor triga a ser conscient que la hi han robat, la qual cosa juga a favor del lladre.

Per si no fos prou, el preu dels catalitzadors és alt: entre 300 i 500 euros la peça. I encara que entra en l'assegurança, ho fa si no és que aquesta és a tercers.

A més, en els desballestaments és difícil trobar catalitzadors precisament per l'onada de robatoris que hi ha i perquè tampoc es deslliuren de les visites d'aquests delinqüents.

El detingut aquesta setmana, un veí de Tarragona de 36 anys, amb nombrosos antecedents policials, ha estat deixat el llibertat amb càrrecs de furt i danys.

El robatori de catalitzadors és un delicte que es registra de manera reiterada i períòdica, sobretot a les ciutats més grans.

tracking