Diari Més

Seguretat

Les patrulles policials de proximitat de Tarragona s'intensificaran a partir d'octubre

La Plataforma de Veïns i Comerciants de la Part Alta presenta més de 500 signatures de suport

La consellera de Seguretat Cristina Guzmán rep les signatures del portaveu de la PACV.

Les patrulles policials de proximitat de Tarragona s'intensificaran a partir d'octubreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia de proximitat s'intensificarà a partir d'octubre a la Part Alta i a les zones comercials de la ciutat gràcies a la incorporació de nous agents de la Guàrdia Urbana. La consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, va anunciar ahir que un dels objectius de la seva conselleria, incrementar les tasques de proximitat en zones comercials, serà una realitat aquesta tardor. Guzmán, que ahir es va trobar amb representants de la Plataforma de Veïns i Comerciants de la Part Alta, va destacar que «a partir d'octubre s'intensificarà la policia de proximitat a les zones comercials» i va agrair que, des de la plataforma veïnal de la Part Alta, donessin suport a la seva proposta d'enfortir el servei policial de proximitat a tota la ciutat.

«Quan vaig arribar a la conselleria em vaig reunir amb ells i vaig explicar quins eren els meus objectius, implementar policia de proximitat. Vaig explicar-los, però, les nostres limitacions, que estàvem pendents de la incorporació de diversos agents que arribaran a partir d'octubre», va dir. «Tot i que ja vam començar a implementar les patrulles a peu, s'havia de fer a vegades amb hores extra i ara, amb les noves incorporacions al cos, es podrà enfortir la plantilla i satisfer la demanda veïnal», va indicar.

La Plataforma de Veïns i Comerciants de la Part Alta (PACV), va lliurar ahir més de 500 signatures a les dependències la Guàrdia Urbana en suport a la proposta que va fer la consellera de Seguretat de posar en marxa d'un servei de policia de la Guàrdia Urbana de proximitat. Els signants van donar suport a la mesura per tal d'evitar episodis que s'han viscut a la Part Alta en els darrers temps, com ara ocupacions, baralles, robatoris, tràfic de drogues o amenaces.

El document, també reclama la protecció del patrimoni i el civisme al barri. El portaveu de la PACV va fer un balanç positiu de la trobada amb dirigents i responsables del cos de policia. El representant de l'entitat va apuntar que, des de la Guàrdia Urbana, li van informar sobre la incorporació de 22 nous agents que podran començar les tasques de proximitat aquesta tardor, un cop finalitzades les noves places de comandaments del cos policial. Des de la plataforma van alertar als responsables policials sobre el risc que es repeteixin alguns episodis de delinqüència un cop hagi passat la temporada turística de l'estiu, però va admetre que, a jutjar per les últimes actuacions en algunes ocupacions relativament recents, «la Guàrdia Urbana de Tarragona ara actua més ràpidament i són més efectius».

tracking