Diari Més

Judicial

La fiscal atura la causa contra l'activista tarragoní Lluís Pastrana per penjar una pancarta contra els Mossos

Ha considerat que el missatge no ultratja els agents

Pastrana a la concentració de suport d'aquest dimarts davant els jutjats.

L'activista Lluís Pastrana apel·la a la llibertat d'expressió per la pancarta que va penjar contra els MossosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que l'activista tarragoní, Lluís Pastrana, declarés als jutjats per una denúncia d'injúries als Mossos d'Esquadra arran d'una pancarta que va penjar a la balconada de casa seva, la fiscal María José Chinarro ha dictat el sobreseïment de la causa.

La fiscal ha considerat que aquest missatge no ultratja els agents, sinó que s'emmarca dins la llibertat d'expressió dels ciutadans. «S'emmarquen en un context de polèmica ideològica sobre algunes actuacions concretes que han protagonitzat agents del cos de Mossos d'Esquadra, pel que, aquesta qüestió, ja en el moment dels fets que s'analitzen, era un tema de debat públic i de confrontació política».

Relacionat amb la causa, un centenar de persones es van concentrar ara fa dos mesos davant els jutjats de Tarragona per donar suport a Pastrana, qui llavors va afirmar que una patrulla dels Mossos va presentar la denúncia, per injúries greus amb publicitat contra funcionari públic, en veure la pancarta. Una denúncia que preveu una pena de multa o fins i tot de presó.

tracking