Diari Més

Policial

Fa obres per forçar la marxa d'uns ocupes i és denunciat per assetjament

La propietat està acusada d'assetjament immobiliari per unes obres als números 5 i 7 del carrer de la Destral, a la Part Alta

L'accés a l'immoble està precintat per la Guàrdia Urbana des del passat 13 de juliol.

Fa obres per forçar la marxa d'uns ocupes i és denunciat per assetjamentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes obres de rehabilitació a l'immoble dels números 5 i 7 del carrer de la Destral, a la Part Alta, han comportat una doble polèmica. Per una banda, segons ha pogut saber Diari Més, el passat abril la propietat hauria enderrocat l'escala interior de l'edifici per, presumptament, obligar a marxar les famílies que hi vivien de forma irregular. D'altra banda, els treballs en qüestió eren il·legals. La rehabilitació de l'edifici no s'estava fent segons marcava la llicència concedida per l'Ajuntament de Tarragona. El mes de maig es va ordenar aturar les obres, però al juliol el consistori va notificar que els treballs s'havien reprès sense permís i va aturar-los de nou. A dia d'avui, des del consistori asseguren que no s'han iniciat de nou.

El passat 28 d'abril una unitat de la Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana es va personar a l'immoble on s'estaven executant les obres al marge de la llicència. En aquell moment, es van obrir diligències informatives, lliurades a Jutjat de Guàrdia de Tarragona, per un delicte d'assetjament immobiliari. Presumptament, la propietat hauria enderrocat l'escala de l'edifici quan encara hi havia famílies vivint als pisos i ocupant-los il·legalment per obligar-les a marxar. Durant la paralització de les obres, es va ordenar el desallotjament de les persones l'11 de maig. Des de l'Ajuntament també es va determinar que les actuacions suposaven un «risc per a les persones». De fet, només es va deixar a la propietat fer les mesures cautelars necessàries per evitar el perill ordenant el desallotjament dels ocupants.

Obres il·legals

La rehabilitació que s'estava fent a l'immoble dels números 5 i 7 del carrer de la Destral no estava complint amb la llicència atorgada per l'Ajuntament de Tarragona el passat 16 de març. En efecte, les obres estaven permeses, però no complien amb les condicions acordades. La propietat estava duent a terme més enderrocs dels previstos inicialment. El projecte demanava acabar amb part dels envans, però no tots com s'estava fent. Al marge del que deia el projecte, també s'estava tirant a terra una tramada del sostre i la tramada d'escala d'arribada a la primera planta mencionada anteriorment. A més, la runa no s'estava enretirant correctament, sinó que els operaris s'estaven desfent del material sobrant llençant-lo sense cap mena de cura per la façana posterior. Així, la runa anava a parar sobre unes arcades medievals. La propietat també havia intentat esquivar la legalitat a l'hora de projectar la rehabilitació, ja que es demanava construir deu habitatges quan al cadastre només hi consten nou.

Aquest darrer fet va ser el que va obligar a paralitzar les obres i va permetre descobrir totes les irregularitats. Es va requerir a la propietat presentar el projecte reformat fent constar les obres que realment s'estaven duent a terme. El 21 de juliol, una vegada es va conèixer que les actuacions s'havien reprès sense permís, es va imposar una primera multa per l'incompliment de paralització i l'Ajuntament va determinar de nou la suspensió. Actualment, els treballs continuen aturats –a l'espera de la modificació del projecte– i l'edifici desocupat.

tracking