Diari Més

Automoció

El futur cotxe elèctric tarragoní Virante aposta per l'hidrogen

Tecnovelero s'associa amb Arcamo Controls per desenvolupar la tecnologia per aplicar al vehicle, del qual també es preveuen unitats per l'àmbit rural

Imatge simulada d'un dels vehicles Virante que s'estan desenvolupant a Tarragona.

El futur cotxe elèctric tarragoní Virante aposta per l'hidrogenCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricantTecnovelero, ubicat al polígon Riuclar, està desenvolupant des de fa mesos a Tarragona el que serà el primer vehicle elèctric amb arrels tarragonines, elVirante.

Ara l'empresa ha decidit realitzar una 'joint venture' amb l'empresaArcamoControls SA per a desenvolupar la tecnologia necessària per a produir models del vehicle impulsats per hidrogen.

Aquesta versió delVirante, impulsat per una pila de combustible i dipòsit d'hidrogen, es desenvoluparà amb la col·laboració també, segons expliquen des deTecnovelero, delCentroNacional del Hidrógeno(Puertollano), estament impulsat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Altres organismes que estaran presents en el desenvolupament del vehicle d'hidrogen són l'Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, aportant coneixement en el sector de l'automoció, així com l'ens participat pel CSICLiftec(Laboratori d'Investigació enFluidodinàmicai Tecnologies de la Combustió), especialista en mecànica de fluids.

El nouViranted'hidrogen comptarà amb diverses versions d'acord amb un ampli ventall de potències, que aniran des dels 4 als 25 kilowatts. A més, se'n produiria una versió d'altes capacitats amb un motor de 40 kilowatts pensada per tasques pesades o per a l'àmbit rural. Aquesta versió comptaria amb un alt volum de càrrega de fins a 1000 litres de capacitat, i s'equiparia amb llandes i pneumàtics 'alltrack' a més de solucions tècniques per utilitzar el vehicle en l'àmbit del treball.

Els màxims responsables deTecnoveleroiArcamoControls S.A.,JavierLaverniai Gerard Aragonès respectivament, explicaven també la seva intenció de cercar la col·laboració amb les administracions i altres ens per a la creació d'estacions de producció d'hidrogen (hidrogeneres), associades a la generació d'energia verda, i estacions d'abastiment d'hidrogen (hidrolineres), en un primer estadi, en l'àmbit rural de diferents comarques tarragonines.

tracking