Diari Més

Judicial

Arxivada la denúncia pel projecte urbanístic de la Budellera

No aprecia indicis dels delictes denunciats per la CUP l'any 2016 sobre la tramitació del projecte

Els terrenys de la Budellera, en una imatge d'arxiu.

La CUP emplaça a Ricomà a protegir el paisatge de la BudelleraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Tarragona ha arxivat la denúncia contra l'exregidor d'Urbanisme de Tarragona Josep Maria Milà i el constructor José Luís García per prevaricació i tràfic d'influències en la tramitació del macroprojecte urbanístic de la Budellera.

L'acte de l'Audiència ratifica el sobreseïment dictat pel Jutjat d'Instrucció número 1 i tampoc aprecia indicis dels delictes denunciats per la CUP l'any 2016 sobre la tramitació del projecte urbanístic de més de 4.500 habitatges.

La denúncia de la CUP se sustentava en els vincles professionals que havien mantingut Milà, arquitecte de professió, i el constructor, president de la Junta de Compensació de la Budellera, abans que el regidor fos regidor electe pel PSC.

Malgrat aquesta incompatibilitat, Milà va votar en la Junta de Govern que va aprovar inicialment el projecte, al setembre del 2016, en comptes d'abstenir-se.

A més, segons va denunciar la CUP, el fill de Milà, també arquitecte, era l'interlocutor de García amb l'Ajuntament.

Amb posterioritat al vot en la Junta de Govern que va aprovar inicialment el projecte, Milà es va apartar de la tramitació del projecte i el va substituir una regidor del partit.

L'Audiència de Tarragona no aprecia indicis de prevaricació perquè el projecte comptava amb «informes tècnics i jurídics favorables», la Junta de Govern ho «va aprovar per unanimitat» i es tractava d'«un acte de tràmit que no té caràcter executiu».

El vot de Milà tampoc era determinant en l'aprovació del projecte urbanístic, per la qual cosa «no es reflecteix actuació grollera».

Respecte al tràfic d'influències, l'Audiència no aprecia «indicis que el senyor García es prevalgués d'una relació personal o professional amb el senyor Milà per influir en la seva decisió».

tracking