Diari Més

Teatre

Arrenca el FITT 2021 exhaurint entrades i duplicant el nombre de persones abonades

Ahir a la nit es va inaugurar la desena edició amb la presència de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Imatge d'un grup de persones entrant al Teatre Tarragona el primer dia del FITT.

Arrenca el FITT 2021 exhaurint entrades i duplicant el nombre de persones abonadesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElFITT(Festival Internacional de Teatre de Tarragona) va reobrir ahir a la nit el Teatre Tarragona amb l'espectacle 'Encara hi ha algú al bosc' de la cia. Cultura i Conflicte i la presència de la Hble. consellera d'Igualtat iFeminsmesTània Verge. El festival, que se celebra fins al 4 de setembre, ja ha exhaurit les entrades de la meitat dels espectacles d'aquesta edició i compta amb el doble de persones abonades respecte a l'any anterior.

ComandoSeñorasva donar ahir el tret de sortida al festival amb 'Ritosde amoryde guerra', que va començar a la Rambla Nova i després va seguir al TeatreMetropol. Aquest va ser el primer espectacle a concurs delFITT. "Encara hi ha algú al bosc" de la companyia Cultura i Conflicte va ser l'encarregada d'inaugurar aquesta edició. Una obra quedónaveu al relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna MariaRicartCodina i l'equip de Cultura i Conflicte.

Elsegónespectacle a concurs delFITTserà l'espectacle 'BeautifulStranger' deIonIraizoz. Quan aquest espectacle finalitzi, la companyia d'animació, farà el primer espectacle de carrer que acompanyarà al públic fins al pati de l'Escola Pau Delcos per prendre el sopar. Abans o després del sopar i fins al dissabte trobaran la instal·lació d'AlexPeña, 'RecreativosFederico'.

Set màquines recreatives i de consum basades en obres deFedericoGarcíaLorcai el seu context. 'Lagrúade Bernarda Alba', les 'Bolasdesangre', la 'YermaLanuit', l''Amor deDonPerlimplínconBelisa' alfutbolín, 'Las SinSombrero' i 'CadaquésInvaders' componen aquesta instal·lació en la qual els espectadors podran jugar lliurement. A les 21.30 h, la companyia MuchaMuchacha, realitzarà la tercera funció a concurs amb el mateix nom al Teatre Tarragona.

El matí del divendres 3 de 10 h a 14 h alCaixafòrumde Tarragona, els espectadorspodràngaudir delworkshopgratuït de la companyiaMuchaMuchacha. El divendres a les 17 h tindrà lloc el primershowcaseamb la ballarina de NamíbiaNikhitaWinklerpresentant 'Naked'.

A les 18.30 h i 21.30 h l'Ada Vilaró presenta a concurs '360 grams', que reivindica la bellesa dels cossos no normatius i la vivència del càncer de mama en el mateix cos. Com el dia anterior, la companyia d'animació portarà al públic fins al pati de l'Escola Pau Delclòs per gaudir del sopar per seguir jugant als 'RecreativosFederico' al jardí del TeatreMetropol. Paral·lelament, a les 18.30 h i a les 21.30 h al Teatre Magatzem tindrem la companyia 'Sólollaméparadecirtequete amo' de l'argentí i ja vell amic del festival, NelsonValentepresentant 'Sólollaméparadecirtequete amo'.

El darrer dia delFITT, també comptarà amb un segonworkshopgratuït que ofereix en aquest cas la companyia argentina de NelsonValente. A les 17 h tindrà lloc el segonshowcase'Misscosasyyo' al Teatre Magatzem a càrrec de la cia.NEMIN. A les 18.30 h, el darrer espectacle a concurs: 'INO' de la companyia francesaInoKollektiv, guanyadora del PremiZirkòlikaa millor espectacle l'any 2019 actuarà al Teatre Tarragona. El Pont Flotant acomiadarà l'edició amb 'Acampada', una obra que ens presenta sis amics amb cultures i capacitats físiques i psicològiques diverses decideixen passar un cap de setmana junts en la natura.

ElFITTsegueix apostant pel talent local i presenta la seva segona producció, l'storywalker'Em dic Carola' de Maria RoigAlsina. Una proposta immersiva pels carrerons de la Part Alta que relata la història d'un amor impossible entre dues dones després de la Guerra Civil.

tracking