Diari Més

Cultura

La Terrasseta torna amb novetats

El festival que apropa al públic espectacles poc habituals a Tarragona inclou enguany el circ.

Queralt Lahoz acompanyada per la seva banda: Pau García, Marc Soto i Fede Jahzzvmn.

La Terrasseta torna amb novetatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desè aniversari de La Terrasseta arriba carregat de propostes musicals, de cinema i de circ que tindran lloc entre els dies 16 i 21 de setembre al parc Saavedra de Tarragona. La Terrasseta és un espai de descoberta de grups de música i espectacles que habitualment no trepitgen terres tarragonines, com Queralt Lahoz o Ferran Palau. A més, enguany artistes com Maio o Rudymentari hi seran presentant el seu primer disc. L'edició 2021 recupera La Terrasseta Meets Jamaica, divendres 17, amb una jornada on la ja tradicional punxada del col·lectiu Ganjanights, farà ballar al públic a ritmes jamaicans com l'ska, l'early reggae, el rocksteady o el reggae. Hi destacarà el concert homenatge a Toots&The Maytals, a càrrec de la banda catalana de referència del roots jamaicà, Soweto. Dissabte dia 18 torna La Terrasseta feminista amb espais de diàleg, tallers i actuacions liderades per referents feministes, d'identitats dissidents i antiracistes, com la xerrada d'Afrofeminas sobre interseccionalitat o els concerts de Queralt Lahoz, Maio i Las Bajas Pasiones. Diumenge serà una jornada dedicada exclusivament al circ contemporani on es podrà gaudir del primer cabaret de La Terrasseta amb dos clowns que volen ser músics amb el seu des-concert, amb les acrobàcies d'una parella poc convencional o la figura de l'home instrument. Prèviament es podrà gaudir del duo acrobàtic Las Sistars i d'una sessió dels Djs Primaticals. L'edició d'enguany també manté l'essència del festival amb la programació de cinema a la fresca que projectarà pel·lícules com Thelma & Louise (Ridley Scott, 1991), El gran Hotel Budapest (Wes Anderson, 2014), Little MissSunshine (Valerie Faris, Jonathan Dayton, 2006) o La Haine (Mathieu Kassovitz, 1995), acompanyades dels sopars amb Food Trucks.

La programació d'enguany es planteja de forma paritària. Segons Núria Tarragó, programadora de circ del festival, «la meitat de les creacions són fetes i liderades per dones i identitats dissidents amb l'objectiu de crear i visibilitzar nous referents. Algunes actuacions com el concert d'Anna Andreu, el de Second Trast o l'espectacle de circ de Miss Margherita, en són un exemple». El festival també dona espai a entitats i grups locals com el concert del grup Celistia o la xerrada del col·lectiu Red Antiracista de Tarragona.

L'accés a les propostes del festival, menys en el cas de les xerrades, requereix prèvia gestió d'entrada a través del web www.laterrasseta.com, on ja estan disponibles per un preu simbòlic de dos euros. Amb l'objectiu de seguir creant un espai de trobada, de reivindicar els valors comunitaris i de gaudir de la cultura, La Terrasseta s'ha consolidat com un festival de música, cinema i arts de carrer de referència al sud de Catalunya.

Rudymentari presentarà el seu primer disc.

La Terrasseta torna amb novetatsCedida

tracking