Diari Més

Mobilitat

Els transportistes de Tarragona critiquen la «demagògia» en el final dels peatges

La FEAT diu que la fi dels peatges no equival a circular gratis

Imatge d'arxiu de vehicles transitant l'AP-7 a la zona del Baix Ebre.

El govern espanyol indemnitzarà Abertis amb 1.291 MEUR quan finalitzi la concessió de l'AP-7ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Autotransporte de Tarragona (FEAT) ha denunciat aquest dimarts la demagògia amb la qual, al seu judici, s'està tractant la fi dels peatges per l'extinció de les concessions en dos trams de les autopistes AP-7 i AP-2, segons informa aquesta patronal.

La FEAT es felicita per la fi dels peatges dos trams de l'AP-7 i l'AP-2, però denuncien «demagògia» i «mentides» en el seu tractament.

Així, la FEAT diu que la fi dels peatges no equival a circular gratis, tal com «es vol instal·lar en l'opinió pública» sota la consigna de «qui usa, paga».

Els transportistes reivindiquen que els conductors ja han pagat per la xarxa pública de carreteres, a més d'impostos per la compra de vehicles i pel seu ús.

També indiquen que més del 50% del cost dels carburants són impostos i tatxa de «injustificable» que aquest esforç fiscal dels conductors no sigui suficient.

Encara així, si es precisen «recursos addicionals per a la construcció i manteniment de la xarxa de carreteres», proposen «un ajust de l'Impost Especial d'Hidrocarburs».

Finalment, diuen que tots els ciutadans, siguin o no usuaris de les carreteres, es beneficien de comptar amb una xarxa pública de transport de mercaderies.

tracking