Diari Més

Urbanisme

El projecte de 'superilla' a la plaça dels Carros de Tarragona agafa embranzida

L'Ajuntament enforteix el treball de districte per accelerar la implementació dels projectes dels pressupostos participatius

Imatge de la plaça dels Carros, que experimentarà un canvi amb el projecte.

El projecte de 'superilla' a la plaça dels Carros de Tarragona agafa embranzidaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els projectes guanyadors dels pressupostos participatius agafen embranzida. L'Ajuntament de Tarragona ha reforçat el treball de districte per accelerar la implementació dels projectes guanyadors en el procés participatiu que va tenir lloc entre abril i juliol. Aquest dissabte, la consellera de Participació Ciutadana, Districtes i Nova Ciutadania, Paula Varas, juntament amb el conseller de Comerç, Mercats i Fires, Dídac Nadal, es van reunir amb els guanyadors del projecte d'una superilla a la plaça dels Carros i amb representants veïnals per abordar la implementació del projecte tenint en compte tots els actors.

En la trobada de dissabte es va abordar com aprofitar el projecte de Superilla al Barri del Port per millorar l'entorn del Mercat de la Pagesia, que té lloc els dissabtes a la plaça dels Carros i d'altres detalls en l'àmbit de mobilitat i urbanisme. El setembre tenen planificada una altra reunió per encarrilar el projecte. Aquesta serà, segons expliquen des de l'Ajuntament, la tònica en tots els divuit projectes escollits en els pressupostos participatius. Les properes reunions per abordar la implementació dels projectes guanyadors serà a Bonavista i al Districte Nord.

Tots els projectes que es desenvoluparan a través dels pressupostos participatius es coordinaran amb els departaments municipals involucrats en cada cas. En el cas del projecte de Superilla del Barri al Port, estan implicats Mobilitat, Mecat, Parcs i Jardins i es pretén buscar una solució integral a les demandes veïnals i d'altres sectors econòmics del barri. Els agents cívics de districte, en aquest sentit, han recollit informació de cara a la propera reunió del mes de setembre. El consistori preveu que, no només la idea, sinó el desenvolupament del projecte sigui participatiu, tenint en compte tots els actors i donant-li un enfocament territorialitzat, que implica la intersectorialitat dels diversos departaments i la participació directa de la gent.

«Creiem que el projecte participatiu no només és la idea, sinó la implementació, per això ens reunim amb els veïns i autors per consensuar la manera d'implementar-lo de la millor manera possible pel veïnat», va apuntar la consellera Paula Varas. La consellera va avançar que aquest serà el funcionament de treball en la resta de projectes, a través d'un «diàleg participatiu i un enfocament territorial des de l'Ajuntament».

«Estem en contacte amb altres associacions que també han fet aportacions, el que volem és millorar la qualitat de vida de la gent i l'ús de l'espai públic. Això, en el marc del funcionament per districte, que té un caràcter participatiu i un enfocament territorial des de l'Ajuntament», va indicar. «Qualsevol intervenció té un impacte en la ciutadania, l'acompanyament en el projecte participatiu pretén tenir en compte totes les veus i minimitzar qualsevol impacte negatiu en cas que n'hi hagués», va explicar Varas.

El projecte Superilla al Barri del Port proposa una sèrie de canvis en benefici i gaudi dels infants a la Plaça dels Carros, i va ser presentat pel veí David Solana, en nom de la plataforma veïnal Xarxa de la Marina. Solana va subratllar la necessitat de «potenciar la zona de la plaça dels Carros» els dissabtes, coincidint amb el mercat de la Pagesia. En aquest sentit, va apuntar que es podria «eixamplar la plaça i reconvertir la zona infantil, per crear sinergies amb el propi mercat i, alhora, dinamitzar l'entorn. Solana qui també va guanyar l'edició de l'any 2018-2019 amb el projecte sobre pintura de murals romans a parets mitjaneres d'edificis, va lamentar que el seu projecte inicial no es va arribar a materialitzar.

Solana va destacar que, després de la reunió, va percebre una «molt bona predisposició» per part de la Conselleria de Participació Ciutadana i Districtes, per tirar endavant el projecte com més aviat millor.

Transformació de la plaça

El membre de la Xarxa de la Marina també va proposar que el projecte suprimeixi l'aparcament de cotxes –en la part més propera a l'estació de trens de la plaça– els dies de mercat així com la incorporació de jardineres i zona esportiva. També la instal·lació de tres bandes reductores de velocitat per limitar la velocitat dels vehicles, coincidint amb la posada en funcionament de la mesura Tarragona ciutat 30. A més, proposa la instal·lació de mobiliari mòbil de sistema parklet, que es pugui reubicar segons les necessitats.

El representant veïnal de la Xarxa de la Marina i autor del projecte també va demanar que s'empressin els 40.000 euros previstos en dur a terme el projecte i que no s'aprofités aquests diners per fer altres actuacions a la plaça que requeririen altres dotacions pressupostàries.

tracking