Diari Més

Veïnal

Els veïns de la Part Baixa de Tarragona, indignats amb les obres nocturnes d'Adif

Els treballs per adequar les vies de tren pel corredor del Mediterrani causen molt soroll i dificulten el descans durant la nit

Els veïns del carrer del Mar, paral·lel a les vies de tren, són dels més afectats per les obres d'Adif.

Els veïns de la Part Baixa de Tarragona, indignats amb les obres nocturnes d'AdifGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres que està duent a terme Adif a l'entorn de l'estació de tren de Tarragona estan causant severes molèsties als veïns de la zona, especialment relacionades amb el soroll. A la Part Baixa senten «indignació» amb el fet que els treballs es facin en horari nocturn, per tal d'entorpir com menys millor el trànsit de trens. Les obres han afectat els veïns especialment aquest cap de setmana. Malgrat que els treballs s'han iniciat recentment als voltants de l'estació de Tarragona en direcció a Salou, la globalitat d'aquests va començar a mitjan juliol. Les actuacions, entre Sant Vicenç de Calders i el nus de Vila-seca, de rellevància notable, s'allargaran fins al pròxim 25 d'octubre i serviran per adaptar el traçat al corredor del Mediterrani. S'hauran instal·lat el tercer fil, 15 aparells de via i renovat la catenària.

No és la primera vegada que els veïns de la Part Baixa han de patir les conseqüències de les obres nocturnes d'Adif. De fet, l'estiu passat ja es van produir episodis similars. Ara, però, amb les noves obres s'han intensificat. «Com que tenim les vies mortes a l'altra banda del carrer del Mar i els operaris treballen allà de nit i matinada, causen moltíssimes molèsties», relatava a Diari Més Mari Carmen Puig. La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Port explicava que «els veïns estan molt indignats i desesperats» pels «sorolls molt forts» que es localitzen «des de la plaça dels Carros fins al Serrallo». A causa de la calor de les nits d'estiu, els veïns optarien per «obrir les finestres» per estar més frescos, però «no poden fer-ho». «És realment molt angoixant. Molts veïns no poden descansar bé i els afecta anímicament», rematava Puig.

El problema és especialment greu al carrer del Mar, on «els edificis estan enganxats a les vies». Puig detallava que «el torn va, aproximadament, des de les 22 h. fins a les 5 h.», pel que «les nits són horroroses». El silenci nocturn fa que es magnifiquin els sorolls característics de les obres: serres, martells, vehicles o crits. Les queixes veïnals ja es van repetir l'estiu passat, però no es va aconseguir massa cosa. «És una missió impossible», lamentava Puig, que afegia que han «parlat amb l'Ajuntament, però és com si s'ho endugués l'aire». «A les empreses no els importa gens les queixes i denúncies», rematava.

Partida doble a Torres Jordi

Si els veïns del barri del Port tenen problemes per agafar la son a causa de les obres, els de Torres Jordi també pateixen de dia. Actualment s'està duent a terme la construcció d'una nova rotonda a l'encreuament entre el carrer de Torres Jordi i el passeig de la Independència. Les obres van començar a principis d'agost i acabaran a finals d'octubre o inicis de novembre. «S'han ajuntat les dues obres i ara tenim soroll de dia i de nit», detallava Cristina Martínez. La membre de la junta de l'Associació de Veïns de Torres Jordi explicava que «fins ara estàvem prou tranquils, però ara Adif torna a fer obres, com cada estiu». Tot i que «el descans es veu afectat, sobretot pels veïns a prop de la rotonda», Martínez acceptava que «si no volem que estigui tot abandonat, s'han de patir molèsties».

tracking