Diari Més

Els macrobotellots a la platja de l'Arrabassada desfermen la polèmica

El PSC denuncia la «manca de previsió» del govern municipal i l'equip de govern recalca que reforçaran el dispositiu policial per aturar botellots

Imatge del macrobotellot a la platja de l'Arrabassada.

Els macrobotellots a la platja de l'Arrabassada desfermen la polèmicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos macrobotellots que van tenir lloc divendres i dissabte a la platja de l'Arrabassada encara porten cua. Les imatges de les aglomeracions de la nit de dissabte, on es va aplegar un miler de persones a l'Arrabassada i que va deixar imatges com la d'una persecució a un vehicle per part d'uns individus –amb puntades de peu al vehicle incloses–, no només va provocar les queixes dels veïns, sinó que es va traslladar ahir a l'àmbit polític.

El grup municipal socialista va reaccionar ahir a les declaracions de l'alcalde, Pau Ricomà, que va assegurar no entendre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de revocar el toc de queda decretat pel Govern com a mesura encaminada a evitar la proliferació de la pandèmia. El grup municipal socialista, arran dels darrers macrobotellots que es van produir a la platja de l'Arrabassada i de les posteriors declaracions de l'alcalde Ricomà, va criticar el que van considerar «l'evident falta de lideratge per part de l'actual govern d'ERC, Junts per Tarragona i la CUP».

La portaveu del PSC a Tarragona, Sandra Ramos, va manifestar que la seva preocupació per «la manca de previsió per part d'aquest govern municipal, la falta de planificació en la gestió del conflicte i la ja més que evident carència de lideratge polític». Després de les declaracions de l'alcalde Ricomà sobre la decisió del TSJC, el PSC va reclamar que «s'assumeixi alguna responsabilitat per la mala gestió política i què exposi quines seran les mesures que es prendran a partir d'ara per evitar que aquests macrobotellots es tornin a produir».

Des del PSC, van considerar que «la solució no ha de passar necessàriament pel toc de queda» proposat per l'executiu català i van recordar que «els botellots són il·legals amb pandèmia o sense». En aquest sentit, la portaveu del PSC, va demanar «que l'alcalde Ricomà parli de solucions i no de culpables i que no dipositi tota la responsabilitat en els ciutadans i ciutadanes d'aquesta ciutat».

Les imatges de caos i descontrol dels dos macrobotellots consecutius també va propiciar que diversos veïns de la Vall de l'Arrabassada traslladessin a l'associació de veïns la possibilitat de dur a terme patrulles ciutadanes per acabar amb les conductes incíviques que es produeixen al barri arran d'aquestes trobades multitudinàries. Des de l'entitat veïnal, però, van considerar que aquesta no era la tasca dels veïns. El president de l'Associació Veïnal Vall de l'Arrabassada i Músics de Tarragona, Josep Maria Bertran va apuntar que s'oposava a aquesta possibilitat, ja que «és una feina que correspon als cossos policials».

L'equip de govern municipal va apuntar en declaracions a aquest mitjà que «estem treballant coordinadament Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per evitar concentracions massives a les platges i seguirem reforçant i millorant el dispositiu Botellot». L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ja va apuntar dilluns que aquest dispositiu, que es coordina conjuntament amb Mossos d'Esquadra, que consisteix a prevenir i dispersar aquelles persones que realitzen botellots incomplint les ordenances municipals i les mesures sanitàries en vigor. Segons va apuntar en roda de premsa, el dispositiu té un doble objectiu: d'una banda que es compleixin les mesures sanitàries i municipals i, de l'altra, contribuir al descans dels veïns.

tracking