Diari Més

Societat

Veïns de l'Arrabassada, disposats a fer patrulles per controlar els botellots

L'Associació Veïnal Vall de l'Arrabassada i Músics de Tarragona considera que «correspon a la policia»

Els joves deixen ampolles de vidre, plàstics i embolcalls cada nit a la platja.

Creixell pateix botellots diaris pel toc de queda a Roda i TorredembarraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos veïns de la Vall de l'Arrabassada han traslladat a l'associació de veïns la possibilitat de dur a terme patrulles ciutadanes per fer front als botellots que es produeixen al barri. Els macrobotellots, que van tenir lloc a la platja de l'Arrabassada divendres i dissabte a la nit, van provocar «molt de malestar» als residents de la zona, que van valorar la possibilitat de fer patrulles veïnals per evitar conductes incíviques.

El president de l'Associació Veïnal Vall de l'Arrabassada i Músics de Tarragona, Josep Maria Bertran va explicar a aquest mitjà que «m'han trucat diversos veïns valorant la possibilitat de fer patrulles veïnals», però va apuntar que s'oposa a aquesta possibilitat, ja que és una feina que correspon als cossos policials. «No estic a favor perquè no és la nostra tasca, no som nosaltres qui hem de posar l'ordre al carrer, és un deure que ha de complir la policia», va dir.

El president de l'entitat veïnal va criticar «la manca de previsió» per part de les forces de seguretat i de l'Ajuntament respecte a les aglomeracions registrades a l'Arrabassada i va considerar que s'hagués pogut prevenir tancant els tres accessos a la platja, com es va fer per Sant Joan de l'any passat. «La Guàrdia Urbana tenia constància del botellot i fins a les 04.00-04.30 hores no van desallotjar la platja, creiem que hi ha hagut una manca de previsió. No em serveix que em diguin que a les 04.00 hores actuen per desallotjar la platja, el mal ja està fet», va criticar. «L'any passat, per Sant Joan, es van tancar les platges, només van posar tanques i la gent no hi va accedir. És factible impedir l'accés a la platja si es posen els mitjans necessaris», va considerar. «A l'Arrabassada seria tan simple com tallar els tres accessos», va recalcar. Josep Maria Bertran també va avançar que ahir va demanar una reunió amb la consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, per abordar aquesta problemàtica.

El representant de l'entitat veïnal va posar de manifest l'enuig per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar el toc de queda en la majoria de poblacions proposades pel Govern, fent caure així la mesura a la ciutat de Tarragona. Bertran va apuntar que, tot i que la mesura del toc de queda pot retallar les llibertats o drets fonamentals, «un botellot d'aquestes característiques també retalla els drets fonamentals dels ciutadans que volen descansar» i va criticar que «ningú està fent res per aturar aquests macrobotellots». Bertran també va lamentar que, a jutjar per les imatges, «en cap cas es va complir ni la distància de seguretat ni les mascaretes» i va destacar les destrosses que es van produir l'endemà a la zona. «A les 8.00 del matí em vaig trobar patinets abandonats pel passeig, ampolles de vidre trencades i vidres per tot arreu», deia.

Dos botellots consecutius

La platja de l'Arrabassada de Tarragona va ser l'escenari de dos macrobotellots consecutius la nit de divendres i la de dissabte. El de dissabte, a més, va acabar amb un detingut per desordres públics després que l'individu va llençar objectes a l'operatiu policial que anava avançant mentre els desallotjava. Unes mil persones van aplegar-se en el macrobotellot de la platja de l'Arrabassada la matinada de diumenge, que va ser desallotjat a les 04.00 amb un operatiu conjunt entre Guàrdia Urbana de Tarragona i Mossos d'Esquadra.

Com es va apreciar en les imatges publicades a les xarxes socials, en molts casos els assistents al macrobotellot no van respectar ni la distància de seguretat ni la recomanació de portar mascareta.

tracking