Diari Més

Mobilitat

Tarragona 2 patirà una reordenació viària al voltant de l'escola Pax

El final de l'avinguda Gramunt i Subiela s'ha convertit al llarg dels anys en un punt amb una notable concentració d'incidents

L'escola Pax és una de les onze que s'acollirà aquest curs al programa Camins Escolars Segurs.

Tarragona 2 patirà una reordenació viària al voltant de l'escola PaxGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Tarragona 2 patirà les pròximes setmanes una reordenació viària de forma generalitzada, que afectarà especialment els voltants de l'escola Pax. Els canvis es començaran a materialitzar aquest mes de setembre, i haurien d'estar llestos de cara a la inauguració del nou curs escolar a Catalunya, previst pel dilluns 13 de setembre. Precisament, tot i que no correspon plenament a les accions previstes, aquesta reordenació viària va lligada al programa Camins Escolars Segurs. Aquesta campanya de l'Ajuntament de Tarragona preveu millorar els accessos de fins a 11 escoles de la ciutat –una de les quals, el Pax–, per reduir la presència de vehicles a prop dels centres i afavorir l'arribada a peu dels alumnes. A banda, un dels altres objectius perseguits és millorar la seguretat al final de l'avinguda Gramunt i Subiela. Aquell revolt, apunten des del consistori, s'ha convertit al llarg dels anys en un punt amb una notable concentració d'incidents a causa de la poca visibilitat, ja que és un punt cec.

Aquest canvi viari a Tarragona 2 també arriba després d'un parell d'anys de reclamacions veïnals, que demanaven una millora de la mobilitat i l'accés per a vianants. Les actuacions tindran un cost reduït –tan sols es tracta de pintar la senyalització horitzontal i instal·lar-ne de vertical– i la despesa es cobrirà amb diners del pressupost anual de la conselleria de Mobilitat.

La reordenació viària afectarà principalment tres carrers de Tarragona 2. Aquests són les avingudes de Josep Casas de Muller i de Josep Gramunt i Subiela i el carrer de Fèlix Ferrer Galceran. Fins ara, aquestes vies encara són de doble sentit de circulació, i aquest canvi comportarà una millora en la seguretat dels usuaris. Segons el consistori, aquesta és una zona amb les voreres massa estretes i amb dificultats en l'accessibilitat al col·legi Pax, on s'incrementa notablement el trànsit durant el calendari escolar, de setembre a juny. A partir d'ara, alguns dels trams esdevindran tan sols de sentit únic.

Els veïns de Tarragona 2 hauran d'acostumar-se a una nova manera de circular pels seus carrers, ja que els canvis comportaran unes noves rutes força allunyades de les actuals. Així, l'avinguda de Josep Casas de Muller serà de sentit únic en el primer tram, comprès entre el carrer de Pi i Maragall i l'avinguda de Josep Gramunt i Subiela, i en direcció a aquesta última. També al carrer de Josep Casa de Muller es prohibirà la circulació dels vehicles procedents del camí de l'Oliva des de la cruïlla amb Josep Gramunt i Subiela en direcció a Pi i Maragall. Es prohibirà el gir a l'esquerra cap a Josep Casas de Muller d'aquells que circulin per Josep Gramunt i Subiela procedents de Joan Antonio Guardias. A més, Josep Casas de Muller serà de sentit únic des del camí de l'Oliva direcció Pi i Maragall. També s'anul·la l'aparcament a la dreta al tercer tram del carrer.

A la cruïlla de l'avinguda de Josep Gramunt i Subiela amb Josep Casas de Muller, es prohibirà el gir a la dreta des del primer dels carrers cap al segon. Al carrer de Fèlix Ferrer de Galceran es prohibirà la circulació en direcció a Casas de Muller. També es prohibirà el gir a la dreta des del carrer de Josep Casas de Muller cap a Fèlix Ferrer Galceran en direcció al camí de l'Oliva. Per últim, es prohibirà el gir a la dreta des del carrer de Josep Casas de Muller cap a Fèlix Ferrer Galceran en direcció a Josep Gramunt i Subiela.

tracking