Diari Més

Energia

El Museu del Port de Tarragona generarà el 26% de l'energia del moll Costa

Això serà gràcies a les plaques solars que s'instal·laran en la seva coberta

Imatge del projecte de les plaques fotovoltaiques al Port de Tarragona.

El Museu del Port de Tarragona generarà el 26% de l'energia del moll CostaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu del Port de Tarragona generarà el 26% de l'energia del moll Costa gràcies a les plaques solars que s'instal·laran en la seva coberta i que ja estan adjudicades a Solcam Energia per 205.000 euros, segons informa el Port de Tarragona.

Solcam instal·larà al setembre 578 panells fotovoltaics de 455 Wp cadascun (Watts Pic, potència nominal d'un mòdul solar fotovoltaic) amb la previsió que estiguin operatius al novembre.

L'estalvi en consum energètic estimat és de 36.000 euros a l'any i el termini d'amortització fluctua entre vuit i cinc anys, en funció del preu de l'energia.

El Museu del Port ocupa un dels dos refugis del moll de Costa i la instal·lació fotovoltaica està dissenyada per a alimentar l'altre refugi i els quatre embulls del moll de Costa.

Aquests nous panells sumaran 263 kW de potència màxima al sistema actual d'energia solar del port, que tindrà així una capacitat màxima de producció de 419,81 MWh/any, dels quals es destinaran a autoconsum 389,44 MWh/any.

El Port de Tarragona ja ha equipat amb plaques solars les cobertes de la seva seu, del Punt d'Inspecció Fronterer (PIF), de Duanes, de la Confraria de Pescadors i de la Policia Portuària.

La instal·lació de plaques solars s'emmarca en el desplegament del Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 de l'enclavament marítim.

tracking