Diari Més

Celebracions

La col·locació del toldo al Portal del Carro inicia la prèvia de Sant Magí a Tarragona

Després d'una aturada per la pandèmia, enguany es tornaran a celebrar les tradicionals Novenes

Imatge del passat dissabte, quan una vintena de persones van col·locar el toldo a tocar de l'ermita del Portal del Carro.

La col·locació del toldo al Portal del Carro inicia la prèvia de Sant Magí a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El toldo a l'entrada de l'ermita del Portal del Carro ja llueix des d'aquest dissabte. Aquest és un dels elements més característics de les festes de Sant Magí a Tarragona. Una vintenta de persones es van encarregar de col·locar aquest element que cobreix els últims metres abans de la porta de la petita capella. Entre els voluntaris s'hi trobaven membres de la Confraria de Sant Magí Martir pertanyents a seccions com els portants de la imatge de Sant Magí, els portants de l'aigua patronal i de la junta. Tot plegat es va fer, com ja és habitual, amb l'ajuda dels Bombers.

L'any passat el toldo també es va col·locar, però el context pandèmic d'aleshores va fer que quedés en una cosa pràcticament simbòlica. Enguany recuperarà bona part del seu ús: «Es posa per guarir de la calor i el sol a la gent que puja a la Novena de Sant Magí», explicava Quim Galià. El president de la confraria recordava que enguany es torna a celebrar cada dia, a les 19 h., l'eucaristia durant els nou dies anteriors al 19 d'agost en honor a la predicació, la vida i la influència de Sant Magí a Tarragona. Les litúrgies de la Novena es fan des d'avui fins al 17 d'agost.

El dia de Sant Magí, «es tornen a fer, com antigament, les misses de les 7 h., les 8 h. i les 9 h.», deia Galià, que matisava que enguany la missa solemne de les 11 h. es farà a la Catedral «per raons d'aforament». El Portal del Carro tindrà menys activitats que altres anys. L'aigua tornarà a arribar de forma diferent el 18 d'agost. En comptes de carros, serà amb un cotxe d'època. L'ermita no serà un dels set punts de distribució de l'aigua beneïda, sinó que es farà en set punts de la ciutat.

tracking