Diari Més

Urbanisme

La transformació del carrer Canyelles de Tarragona començarà el gener de l'any 2022

L'Ajuntament opta per aquesta data per no perjudicar el comerç en la campanya de Nadal

Imatge del carrer Canyelles, que es transformarà en una zona exclusivament de vianants.

La transformació del carrer Canyelles de Tarragona començarà el gener de l'any 2022Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de transformació del carrer Canyelles en zona únicament de vianants començaran el gener del 2022. El consistori està agilitzant la tramitació del projecte per tal de tenir-ho tot enllestit enguany, però la idea amb la qual treballen és que les obres comencin el mes de gener, per no perjudicar el comerç de la zona durant la campanya de Nadal.

El conseller de Territori, Xavi Puig, va apuntar que, malgrat tenir la capacitat per començar les obres l'any 2021, «ens preocupa que les obres coincideixin amb la campanya de Nadal. Per tant, l'adjudicació estarà feta enguany, però les obres començaran el gener de 2022, just després de la campanya de Reis», va explicar el conseller.

El responsable de Territori va manifestar que el projecte de pacificació de Canyelles va en la mateixa línia que ha mantingut l'equip de Govern municipal de «treure espais als cotxes i que siguin pels vianants» i va afirmar que la intervenció que s'hi farà no és aïllada, sinó que segueixen la política d'anar recuperant espais per als vianants al centre de la ciutat.

Primera fase de l'Illa Corsini

La remodelació del carrer Canyelles suposa la primera fase del projecte Illa Corsini, que preveu la convertir en una zona per a vianants tot l'entorn del Mercat Central. Les obres, que tindran un cost de 500.000 euros, preveuen l'enrajolament del carrer amb el mateix paviment de la plaça Corsini, la col·locació de bancs, la substitució dels parterres actuals en grans jardineres alçades, que actuaran com a llocs per a asseure's i per evitar les contínues trepitjades. El projecte de remodelació preveu substituir una part de l'arbrat per arbustives i plantes de flor, de baixa demanda hídrica. També s'instal·larà un sistema de rec nou i telegestionat per garantir un consum eficient. Les obres suposaran la reconfiguració circulatòria del carrer, que passarà a ser per a vianants, exceptuant vehicles d'emergències. Amb la remodelació, l'accés a l'aparcament de la plaça Corsini només es podrà fer pel carrer Fortuny i pel carrer Governador González. Es preveu que les obres durin quatre mesos.

tracking