Diari Més

Societat

Alerten que la via d'evacuació natural de Bonavista està tallada

L'associació de veïns avisa que el Camí de la Coma seria necessari en cas d'accident molt greu

Imatge de la via tallada a Bonavista.

Alerten que la via d'evacuació natural de Bonavista està talladaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de Bonavista alerta que la via d'evacuació natural en cas d'accident químic, el Camí de la Coma, està tallat des del passat mes d'octubre per les obres d'urbanització del PP-10 i pels treballs de millora del mateix accés. La via, que connecta Bonavista amb la rotonda de la T-11 i és l'accés més ràpid per allunyar-se del polígon químic i es va tallar el passat 6 d'octubre per a les tasques d'urbanització del futur barri. Des de l'entitat veïnal consideren que, en cas d'un accident químic que requerís evacuació i no el confinament, la població només podria abandonar el barri a través de l'avinguda Tarradellas, en direcció a Campclar o en direcció a la Canonja, ja que la proximitat de la carretera N-340 a les indústries químiques impossibilitaria aquesta via d'evacuació.

El tall del Camí de la Coma no es deu només a la urbanització del nou barri, sinó que els treballs que s'estan fent ja incorporen una millora substancial de la connexió de Bonavista amb la rotonda de la T-11, ampliant els vials i fent més ample l'accés al barri des de la T-11. Tot i així, l'entitat veïnal ha expressat la seva intranquil·litat pel tall en la via.

«El camí de la Coma és la sortida natural que tenim en cas d'accident químic, i ara està tancada. Si passa alguna cosa en diumenge, quan tenim milers de persones al mercat i la mateixa població del barri, no sortiríem», ha avisat Loli Gutiérrez, la presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista. La representant veinal ha explicat que no s'ha evaluat el potencial risc que hi ha ara al barri per aquesta situació en cas que l'accident requerís una evaquació. «No podriem sortir en cas d'emergència», va lamentar. «Les úniques vies que tenim per escapar és direcció la Canonja o Campclar», va manifestar Gutiérrez, que va assenyalar que també està tallat un tram de la via que va al barri de Buenos Aires. «Al barri hi ha molta preocupació pel risc d'emergència química», va recalcar. La representant veïnal va explicar que, des del consistori, li van manifestar que els treballs estan avançant i que esperen que a l'octubre ja es pugui reobrir la via.

El vicepresident de l'Associació de Veïns Buenos Aires, Andrés Mora, va considerar que «ja falta poc» perquè s'obri l'accés. «Ja portem temps sortint i entrant pels barris, però era una millora necessària. La millora en els accessos és una mesura molt positiva», va considerar el vicepresident.

tracking