Diari Més

Urbanisme

SOS Costa Daurada demana que s'enderroqui la plataforma de formigó del Miracle de Tarragona

Reclama l'elaboració d'un Parc de la Punta del Miracle que vinculi els fortins i la resta de parcs de la zona

Banyistes a la platja del Miracle

Banyistes a la platja del MiracleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma SOS Costa Daurada ha demanat l'enderroc total de la plataforma de la platja del Miracle i la renaturalització de l'espai dins del nou Parc de la Punta del Miracle. Ho fa davant les informacions que, afirmen, indiquen la voluntat de l'Ajuntament tarragoní de mantenir l'estructura de formigó i donar-hi nous usos.

La plataforma, coordinada per diferents entitats ecologistes del Camp de Tarragona,proposa l'enderroc total de la plataforma de la platja del Miracle «i la renaturalització de l'espai dins del nou Parc de la Punta del Miracle».

Per la plataforma, «la zona té una gran potencialitat per a recuperar, que donaria continuïtat, un gran impuls i engrandiria tot el parc comprés pels dos fortins de la Reina i de Sant Jordi, el roquissar, el parc d'Anna Maria Matute, els jardins del Passeig Marítim de Rafel Casanova, i el Parc de Mas Rosselló».

Proposa a la regidoria d'urbanisme i medi ambient de l'Ajuntament de Tarragona, que redacti un nou projecte anomenat el Parc de la Punta del Miracle, recuperant els Fortins de Sant Jordi i de la Reina com un centre d'interpretació de la guerra de successió,, «renaturalitzant tota la zona amb espècies autòctones a imatge i semblança de la Punta de la Móra emblemàtica, la recuperació del sistema dunar i reraduna de la platja del Miracle, un savinar i una zona d'esbarjo amb pins pinyers i taules i bancs per a gaudi de la ciutadania tarragonina».

La plataformademana a l'Ajuntament de Tarragona que reconsideri la seva decisió de reobrir la Plataforma del Miracle en un període de dos anys, i que en el seu lloc redacti un nou projecte de renaturalització del Parc de la Punta del Miracle, perquè en un futur pròxim es pugui deconstruir les edificacions de primera línia de mar i d'aquesta manera la ciutadania de Tarragona recuperi un espai que porta segrestat ara farà vint anys. Seria una oportunitat ideal per a endegar un procés participatiu modèlic sobre quin futur hi desitja la ciutadania.

tracking